Evenimentul Zilei > Actualitate > Regele Mihai. SURPRIZA SURPRIZELOR. Familia Regala a afla STIREA de BREAKING NEWS
Regele Mihai. SURPRIZA SURPRIZELOR. Familia Regala a afla STIREA de BREAKING NEWS

Regele Mihai. SURPRIZA SURPRIZELOR. Familia Regala a afla STIREA de BREAKING NEWS

Dan Bădic, fost director al Casei Regale, a precizat că îi va propune Patriarhului Daniel canonizarea regelui Mihai.

Bădic a mai declarat că pentru atingerea obiectivului ar avea nevoie de 50.000 de semnături, care urmează a fi strânse cu ajutorul asociaților care susțin monarhia, potrivit Antena3.ro.

Majestatea Sa Regele Mihai I al României a fost cel din urmă moștenitor al Bizanțului – ceea ce reprezintă o dimensiune spirituală unică în lume, de care, din nefericire, majoritatea românilor nici nu au avut habar –, această calitate neputând fi transmisă prin succesiune dinastică, explică jurnalista și documentarista Marilena Rotaru, pe Facebook, dezvăluind detaliile unei convorbiri purtate în compania regretatului intelectual Alexandru Paleologu, fost deținut politic condamnat într-un amplu lot din care făceau parte (printre mulți alți intelectuali de marcă) și Constantin Noica și Nicolae Steinhardt.
 
 
Cu mult timp înainte ca Majestatea Sa să plece la cele veșnice, „Evenimentul zilei” a dezvăluit amănunte inedite despre noua biserică, ridicată lângă cea ctitorită de Meșterul Manole, în urmă cu aproape 500 de ani. 
 
În mănăstirea Curtea de Argeș își dorm somnul de veci suveranii fostului regat dar și ctitorul ei, domnitorul Neagoe Basarab, împreună cu membri ai familiei sale. Din acest motiv, Casa Regală și Episcopia Argeșului și Muscelului au ridicat o nouă catedrală unde, alături de Regina Ana, va fi înhumat și trupul lui Mihai I