REFERAT DIICOT. Deputatul Boldea spăla bani proveniţi din traficul de persoane

REFERAT DIICOT. Deputatul Boldea spăla bani proveniţi din traficul de persoane

"Evenimentul zilei" vă prezintă Referatul prezentat de procurorii DIICOT parlamentarilor României, în vederea ridicării imunităţii deputatului Mihail Boldea. Acesta poate fi, acum, reţinut, respectiv arestat preventiv. Parlamentarul se ocupa și de spălarea banilor proveniți din traficul de femei, precizează anchetatorii.

UPDATE 2: Deputatul Mihail Boldea a fost citat, pentru miercuri dimineață, la sediul DIICOT Galați, unde urmează a fi audiat în legătură cu acuzațiile care i se aduc. UPDATE: Ministrul Justiției a înaintat avizul de reținere și percheziție a lui Mihail Boldea către Parchetul General. Odată ce vor intra în posesia documentelor, procurorii DIICOT vor solicita Înaltei Curți de Casație și Justiție avizarea cererii de percheziție a deputatului Boldea. Potrivit Referatului prin care DIICOT a solicitat Parlamentului României ridicarea imunităţii deputatului Mihail Boldea, "din actele de urmărire penală efectuate în cauza cu numărul 88/D/P/2009 au rezultat date şi indicii rezonabile în legătură cu participaţia penală a deputatului Boldea Mihail, derulată în perioada 2006 – 2011, inclusiv în timp ce deţinea calitatea de deputat în Parlamentul României, la constituirea a două grupuri infracţionale organizate, în scopul obţinerii de importante materiale, injuste, prin inducerea în eroare a unor persoane, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare cumpărare ale unor imobile, prin ascunderea realităţii cu privire la situaţia juridică a acestora ori cu privire la realitatea existenţei unor convenţii comerciale".

Potrivit aceluiaşi document, "În vederea producerii consecinţelor juridice şi respectiv în scopul obţinerii foloaselor materiale injuste, în perioada 2006 – 2008, numitul Boldea Mihail constituit un grup infracţional organizat împreună cu inculpaţii Bolboceanu Mihaela Cristina (avocat în cadrul Baroului de Avocaţi Galaţi), Luchiniuc Aurica Maria (arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Galaţi şi fost subprefect al judeţului Galaţi), Petrea Elena (secretar în cadrul Cabinetului Individual de Avocatură "Boldea Mihail") şi Tănase Petrică". Mihail Boldea se laudă, pe blog-ul personal, că a obținut centura neagră 1 Dan la Karate Traditional, în data de 13 ianuarie 2011.

DIICOT le-a mai precizat parlamentarilor că "În calitate de lider al grupului infracţional organizat, în executarea rezoluţiei infracţionale comune şi în vederea îndeplinirii scopului grupului infracţional învinuitul Boldea Mihail determinat alte persoane să falsifice, în materialitatea lor, o serie de documente oficiale (un număr de patru hotărâri, un număr de patru expertize judiciare, adrese ce emanau de la Primăria Municipiului Galaţi, de la Arhivele Naţionale – Direcţia Judeţeană Galaţi sau de la Trezoreria Municipiului Galaţi, etc.), înscrisuri pe care ulterior le-a folosit, fie personal, fie prin persoane interpuse în faţa instanţelor de judecată ori a altor instituţii şi autorităţi în vederea obţinerii, în mod fraudulos, a dreptului de proprietate asupra unui număr de nouă imobile de pe raza municipiului Galaţi". În Referat se menționează și că Boldea este implicat în infracțiuni de spălare de bani, proveniți de la persoane care se ocupau cu traficul de ființe umane: "Activitatea infracţională derulată de grupul infracţional al cărui lider a fost învinuitul Boldea Mihail a fost circumscrisă şi comiterii unor infracţiuni de spălare de bani, respectiv în ajutorul dat unor terţe persoane în a ascunde ori a disimula proprietatea unor bunuri imobile ori drepturi asupra unor astfel de bunuri cunoscând că acestea provin din comiterea unor infracţiuni, respectiv infracţiuni legate de traficul de fiinţe umane cât şi în ajutorul dat în dobândirea unor bunuri imobile (terenuri, clădiri şi apartamente) cunoscând că acestea provin din comiterea unor infracţiuni". Deputatul Boldea a încercat să-și însușească, prin falsificarea actelor, și o parte dintr-un parc din Galați, dar și o clădire monument istoric, cunoscută drept "Hanul Vechi".