Tudorel Toader a reacționat astfel după ce Comisia de la Veneția a transmis pentru HotNews.ro că a primit de la Guvernul României cererea pentru eliberarea fostului ministru din funcția de membru al prestigiosului for consultativ al Consiliului Europei.

Reamintim că Ministerul Justiției a propus Guvernului eliberarea lui Tudorel Toader din funcția de membru al Comisiei de la Veneția după ce Kovesi a câștigat la CEDO procesul prin care a contestat decizia de revocare din funcția de procuror-șef al DNA.

Tudorel Toader, cel care a propus revocarea din funcție a fostei șefe a DNA, susține din nou că decizia a fost luată în baza deciziei CCR și că atunci când i-a dat câștig de cauză fostei șefe a DNA CEDO a luat în considerare „o omisiune legislativă”.

„Hotărârea CEDO, motivul solicitării de revocare, a constatat două încălcări:

1) Încălcarea dreptului la un proces echitabil, prin faptul că petenta nu a fost citată la CCR. CCR a soluționat un conflict juridic de natură constituțională dintre autoritățile publice, autorități care au fost citate.

2) Încălcarea liberului acces la justiție, prin faptul că petenta nu a avut posibilitatea legală să critice în contencios administrativ fondul decretului de revocare, emis de către Președintele României. Altfel spus CEDO a luat în considerare o omisiune legislativă.

Revocarea a fost făcută în baza deciziei CCR. Restul este politică !”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE