Evenimentul Zilei > Sport > Răzvan Lucescu, domn sau derbedeu?
Răzvan Lucescu, domn sau derbedeu?

Răzvan Lucescu, domn sau derbedeu?

Pe 8 Martie, de Ziua Femeii, antrenorul a înjurat-o de mamă pe arbitra Teodora Albon, la meciul Dinamo II - FC Braşov 2-1. Victima se va adresa instanţei.

Teodora Albon, „cavaler al fluierului“ care a arbitrat meciul Dinamo II – FC Braşov (scor 2-1), disputat sâmbătă, la Bucureşti, a fost victima comportamentului incalificabil al conducătorilor ardeleni. Antrenorul Răzvan Lucescu şi preşedintele Dinu Gheorghe – „Vamă“ au înjurat-o pe femeie, chiar de 8 Martie, într-o manieră şocantă. „Am tăcut o repriză întreagă, am luat-o cu doamnă… Dar mai du-te-n p… mă-tii, că eşti vagaboantă!“, a urlat Răzvan, care a mai făcut-o pe Teodora „javră ordinară“. „Ce faci, plângi? Nu ţi-e ruşine? Neruşinato!“, i-a ţinut isonul „Vamă“.

„Părea băiat spălat…“

Arbitra s-a arătat foarte afectată: „E cel mai neplăcut incident din cariera mea de arbitru. Nu prea contează că s-a petrecut de 8 Martie. Sunt dezamăgită de atitudinea lui Răzvan Lucescu. Nu l-am mai arbitrat până acum, dar la televizor părea un băiat spălat… A fost doar o impresie. Am crezut că, dacă a avut performanţe cu Rapid, a învăţat ceva.“

Cei de la Braşov au cerut penalty la un fault asupra lui Mihai Roman, în minutul 80. Reluările au demonstrat că arbitra a greşit la acea fază. „Mâine (n.r. – azi) revăd şi eu caseta. Dacă am greşit, o să suport consecinţele“, a spus Teodora Albon. Aceasta îl va da în judecată pe antrenor: „Voi face un memoriu către Comisia de Disciplină şi îl voi da şi în judecată pe Răzvan Lucescu“.

Suspiciuni de corupţie

Răzvan Lucescu nu regreta ieri nimic din cele petrecute sâmbătă. „Am greşit, însă nu faţă de arbitră, ci faţă de mine şi de cei din jurul meu. Eu sunt persoana care trebuie să educe şi nu e bine că am avut o astfel de reacţie“, ne-a declarat Lucescu jr.

„Dacă mă dă în judecată, atunci o vor da în judecată şi pe ea 60 de oameni: jucătorii mei şi familiile lor. O s-o dea în judecată şi fata mea, Marilou, care a venit din Elveţia şi, în loc să stau cu ea, a trebuit să mă cert cu lumea şi să vorbesc toată ziua la telefon“, a răbufnit antrenorul Braşovului. Acesta o suspectează pe Teodora de corupţie: „Ori n-are nicio treabă cu sportul ăsta, ori fură. În ambele cazuri, n-are ce căuta în fotbal“.

ANTECEDENTE

Lucescu jr. nu e la primul derapaj

Răzvan Lucescu şi-a mai dat jos masca de băiat cu bun-simţ şi cu alte ocazii. În 2005, după meciul din Giuleşti cu Feyenoord, din Cupa UEFA, Răzvan – pe atunci antrenor la Rapid – i-a arătat degetul mijlociu patronului George Copos! Stagiunea trecută, după ce Dinamo a părăsit Cupa UEFA, tehnicianul i-a trimis lui Borcea un sms care se încheia astfel: „M…e Steaua!“. (Daniel Conţescu)