De data aceasta, „victima de serviciu” a fost Nigel Farage, fostul lider al partidului UKIP, cunoscut pentru discursurile sale caracterizate de euroscepticism.

Spiritele dintre cei doi au fost inflamate de revoltele din SUA, al doilea subiect ca importanţă pe planetă, după pandemia de coronavirus, conform Daily Star.

Piers Morgan i-a prezentat invitatului un argument cu privire la sloganul Black Lives Matter (BLM), adopat de revoltaţii din SUA după cazul George Floyd.

Nigel Farage a spus că nu crede că este corect că statuia comerciantului de sclavi Edward Colson a fost doborâtă la Bristol în weekend, de susţinătorii BLM.

În sprijinul afirmarţiei sale, Farage l-a descris pe comerciantul sclav Colson drept un „filantrop”.

Piers l-a întrebat atunci pe Nigel dacă are impresia că este greșit și că statuia lui Saddam Hussein a fost demolată.

Ulterior, dezbaterea s-a aprins când Farage a comparat mai târziu Mișcarea Black Lives Matter cu cea a talibanilor.

Farage a spus: „Plăcerea talibanilor de a arunce în aer şi a distruge monumentele formează o perioadă diferită.

Ceea ce am văzut la sfârșit de săptămână a fost cea mai rea formă a regulii mulţimii. De asemenea, a asemănat mișcarea Black Lives Matter cu o organizație marxistă de extremă stânga.

Piers nu a cedat şi l-a întrebat apoi pe Farage dacă a crezut că este corect să nu existe statui ale lui Adolf Hitler în Germania.

Gazda GMB a întrebat: „Îmi pare rău că nu vreau să fiu pedant, dar ar trebui ca o statuie a lui Adolf Hitler să fie în Germania?”

Nigel a spus: „Ai dreptate, ești foarte pedant. Piers știu că vrei să joci acest joc și te întrebi de ce oamenii nu vor să vină în programul nostru.”

După o cercetare suplimentară a lui Piers, Nigel a recunoscut în sfârșit că este corect să nu existe statui hitleriste în Germania.

Dr. Shola Mos-Shogbamimu, care s-a angajat și ea în dezbatere, l-a catalogat pe Farage „rasist” și a adăugat ulterior:

„Singurul lucru în care eşti expert acum este legat de spatele tău, deoarece tot ce-ţi iese din gură vine din fundul tău. Proprietățile pot fi înlocuite, viețile negrilor nu pot fi.”

Amintim că Nigel Farage este un politician britanic, membru al Parlamentului European în perioadele 1999-2004, 2004-2009, 2009-2014 și din 2014 de partea Regatului Unit.

sursa: Daily Star