Evenimentul Zilei > Economie > Ratingul României, de la stabil la negativ!
Ratingul României, de la stabil la negativ!

Ratingul României, de la stabil la negativ!

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a redus astăzi, de la stabil la negativ, perspectiva asociată ratingului pe termen lung împrumuturilor în valută şi celui pe termen lung împrumuturilor în monedă locală în cazul României, Bulgariei, Estoniei şi Letoniei, informează un comunicat al agenţiei de rating.

În acelaşi timp, Fitch a confirmat calificativul împrumuturilor pe termen lung în valută şi în monedă locală, ratingul pe termen scurt în valută şi plafonul de ţară pentru toate cele patru ţări menţionate.

În cazul României, ratingul pe termen lung în valută a fost confirmat la “BBB”, dar perspectiva a fost redusă de la stabil la negativ. Similar, ratingul pe termen lung în monedă locală a fost confirmat la “BBB plus”, dar perspectiva a fost redusă de la stabil la negativ.

Ratingul pe termen scurt în valută a fost confirmat la "F3", iar plafonul de ţară a fost confirmat la “A minus”.

“Deficitele de cont curent înregistrate de statele baltice, Bulgaria şi România au ajuns la un nivel care arată descurajant atât în perspectiva actualelor standardelor globale, cât şi a celor istorice. Deficitele externe ridicate, care erau uşor de finanţat în perioadele în care exista o lichiditate abundentă şi un apetit pentru risc, ar putea fi dificil de finanţat în urma turbulenţelor de pe piaţa mondială a creditului. Modificarea perspectivei de la stabil la negativ reflectă creşterea riscurilor referitoare la reducerea abruptă a intrărilor de capital şi a ajustărilor macroeconomice costisitoare” a declarat analistul Fitch, Edward Parker.

Sursa: Rompres

(19:18)

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: