Evenimentul Zilei > Justitie > Răspunsul preşedintei ICCJ, Cristina Tarcea, la acuzaţiile lui Liviu Dragnea : “În ţara asta sunt judecători care respectă legea cu orice risc”
Răspunsul preşedintei ICCJ, Cristina Tarcea, la acuzaţiile lui Liviu Dragnea : “În ţara asta sunt judecători care respectă legea cu orice risc”

Răspunsul preşedintei ICCJ, Cristina Tarcea, la acuzaţiile lui Liviu Dragnea : “În ţara asta sunt judecători care respectă legea cu orice risc”

Preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a răspuns azi acuzaţiilor preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Acestea spusese că în cadrul instanţei supreme nu se respectată legea.

Dragnea a adus în context reglementarea completelor formate din câte cinci judecători. Politicianul a declarat dumincă seara, la Antena 3, că s+ar urmări ca el să fie ”băgat la puşcărie” tocmai de un complet al ICCJ, cu ]ncplcarea legii.

”Vor să mă bage la puşcărie cu un complet făcut cu încălcarea legii. Legea spune că preşedinţii completelor sunt repartizaţi aleatoriu. ICCJ a adoptat o decizie prin care legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2019. De ce? Ca să desemneze două complete nelegal. Vom contesta, sigur, dar tot la ei”, a declarat Liviu Dragnea.

În replică, preşedinta ICCJ a declarat, potrivit portalului www.news.ro, că în instituţia pe care o conduce se respectă legea.

"La Înalta Curte se respectă legea şi în ţara asta sunt judecători care respectă legea cu orice risc", spune Cristina Tarcea.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: