Discuţia a pornit de la Cătălin Tolontan şi de la investigaţiile din Gazetă. Consultatul politic, Cozmin Guşă, a declarat, joi seară, la Realitatea TV că informațiile despre posibila colaborare a jurnalistului Cătălin Tolontan cu Securitatea creează o situație neplăcută pentru mass-media.

Cozmin Gușă despre Tolontan: „Un caz neplăcut pentru mass-media! Înseamnă că foloseşte cuiva împotriva altcuiva”

Rareș Bogdan: "Nu poţi să ai dublă comandă. E greu în presă să reuşeşti…"

"Înainte de orice, aceasta este o plagă înfiorătoare, doresc să fie eradicată. Cei asupra cărora planează suspiciunea de o colaborare cu un serviciu secret ar trebui să aibă decenţa să se retragă din presă. Nu poţi să ai dublă comandă. E greu în presă să reuşeşti.

Tolontan e un băiat inteligent, eu vă spun ceva. De-a lungul timpului am fost în război cu Paszkany, cu Ponta, cu Băsescu, cu Dragnea. Niciodată în ziarele pe care le-am condus, nu am considerat că e decent să ataci familia unui om", a spus Rareş Bogdan, care în continuare s-a referit la atacurile din GSP la adresa lui Andrei Guşă, fiul lui Cozmin Guşă, preşedintele Federaţiei Române de Judo, potrivit realitatea.net.

"Dacă are o problemă cu Cozmin Guşă, să se bată cu Cozmin Guşă. Faptul că anulează munca unui băiat, pe care din întâmplare îl cunosc, băiatul ăsta de cel puţin 6 ani, de când îl ştiu, trăieşte pentru sport. Mi se pare nedemn ce a spus Tolontan. Dacă are o problemă cu Guşă, dacă a primit ordin să-l atace pe Guşă, este una.

Niciodată n-aţi văzut la Jocuri de putere un atac la familia unui om cu care am fost în conflict. Mi se pare un om mic cel care alege să se bată cu familia unui oponent. Niciodată, cu toate păcatele, eu n-o voi ataca pe doamna Bombonica. Eu aşa voi face presă, 20-30 ani. Cătălin Tolontan anulează şansele unor copii de a face performanţă. Am vorbit cu Andi Guşă zi de zi, e un om căzut, care nu vrea să mai facă performanţă. Cozmin Guşă e mult mai uman. Andi Guşă este valoros, Andi n-a folosit banii FRJ".

Rareş Bogdan a precizat că l-a avertizat pe Cozmin Guşă că vor apărea atacuri mediatice la adresa preşedintelui Federaţiei de Judo.

"Eu i-am zis ceva lui Cozmin Guşă: vei fi atacat. Pentru că ai atras sponsori, bani, ai ajutat sportivi, iar oamenii sunt invidioşi, eşti călcat în picioare. Se aude prea mult de judo, vei fi atacat în curând. Plus că Federaţia este condusă de Vizer. Marius Vizer n-a ascuns niciodată relaţia cu liderul de la Kremlin. Lucrurile astea s-au întâmplat. Am asistat din întâmplare când Cozmin Guşă a vorbit cu Tolontan: i-a spus că nu e corect să vă luaţi de fiul meu. Titlul în Gazetă apoi a fost cu Andi Guşă, de parcă Andi Guşă e duşmanul suprem al sportului românesc", a afirmat realizatorul Realitatea TV.

" (…) Ai o problemă cu Guşă, bate-te cu Guşă! El rezistă la bătaie. Polemica e sănătoasă, dar nu să-i ataci familia. În cazul ăsta, mi se pare nedemn şi nedrept. Dacă băiatul meu era atacat cum a fost atacat Andi Guşă, eu îl călcam în picioare pe atacator. Nu te bate cu un copil căruia îi anulezi şansa de a face performanţă. Guşă e prea bun, prea tolerant", a mai zis Rareş Bogdan.

Rareș Bogdan susține că Tolontan a atacat nedemn…

Rareş Bogdan a încheiat spunând că i se pare nedemn din partea lui Tolontan să-i atace familia lui Cozmin Guşă. "Faptul că un jurnalist îl atacă pe copilul lui, ajunge copilul să nu mai meargă la antrenamente, bată-te cu Cozmin Guşă, lasă copiii în pace!", a încheiat Rareş Bogdan.