Raportul Pentagonului despre OZN-uri, cel mai așteptat de întreaga planetă. Filmele SF devin realitate?

Raportul Pentagonului despre OZN-uri, cel mai așteptat de întreaga planetă. Filmele SF devin realitate?

Iată că după zeci de ani de negare, oficialii americani se vor confrunta cu cel mai așteptat raport despre OZNE-uri, după ce Pentagonul a recunoscut oficial despre existența unor obiecte zburătoare neidentificate.

Oficialii militari de vârf din serviciile de informații sunt programați să lanseze un raport în această lună care abordează unul dintre cele mai controversate subiecte: despre obiecte neidentificate din spațiul aerian american.

Raportul, comandat de Congresul american, a atras o atenție considerabilă pe măsură ce parlamentarii și publicul speculează cu privire la ceea ce poate dezvălui raportul cu privire la aceste obiecte zburătoare neidentificate care pot fi OZN-uri.

Barack Obama este unul dintre cei care recunoaște existenta acestor obiecte neidentificate

„Ceea ce este adevărat și sunt de fapt serios aici, este că există imagini și înregistrări cu obiecte neidentificate care au apărut pe cer, şi nu știm exact ce sunt”, a spus fostul președinte Barack Obama luna trecută. Şi continuă: „Nu putem explica modul în care s-au mișcat, traiectoria lor. Nu aveau un model ușor de explicat. Și așa, știți, cred că oamenii încă iau în serios încercarea de a investiga și de a afla ce sunt”, a subliniat fostul președinte.

Ne puteți urmări și pe Google News

OZN-urile sunt adesea sinonime cu extratereștrii în cultura populară, dar cei care studiază fenomenul spun că mai corect ar fi să le numim obiecte zburătoare neidentificate.

Ce știm despre OZN-uri şi ce se ascunde în spatele misteriosului raport de la Pentagon

OZN-urile au fost asociate cu baloane meteo sau drone. Dar nu au fost acceptate aceste explicații

Raportul a atras atenția din nou după ce săptămâna trecută un regizor a distribuit un videoclip care înfățișa imagini radar despre un roi de obiecte zburătoare neidentificate lângă o navă a marinei de pe coasta San Diego în urmă cu aproape doi ani. În acest sens Capitol Hill spune că OZN-urile reprezintă o zonă de serioasă îngrijorare publică:  „Nu putem ignora acest lucru, pentru astfel de imagini au apărut peste tot în lume”,

Ce va prezenta raportul despre OZN-uri?

Dezvăluirile din viitorul raport al agențiilor federale vor arăta, probabil, că a existat un interes considerabil pentru OZN-uri și în cadrul agențiilor guvernamentale.

În martie, directorul de informații naționale al fostului președinte Donald Trump, John Ratcliffe, a declarat că agenția era conștientă de multe incidente cu „fenomene aeriene neidentificate” și că astfel de evenimente s-au produs „peste tot în lume”, a spus el în timpul unui interviu acordat de Fox News.

Unele dintre acestea au fost declasificate

„Și când vorbim despre observări, vorbim despre obiecte care au fost văzute de piloții Marinei sau ale Forțelor Aeriene sau care au fost preluate de imagini prin satelit, care se angajează în acțiuni greu de explicat, mișcări greu de replicat, pentru că noi nu avem tehnologia respectivă”,a mai spsu el.

OZN-urile „există” și „nu mai pot fi ignorate”. Cine aruncă „bomba” înaintea raportului Pentagon

-Raportul va adăuga mai multe detalii la concluziile unui raport din 2017 al New York Times, care a dezvăluit că mai mulți piloți ai Marinei Armate au văzut OZN-uri în timpul zborului. Pentagonul a declasificat ulterior înregistrările video ale incidentelor, care arătau obiecte de mare viteză fără propulsie clară care depășeau avioanele ofițerilor.

-Raportul va adăuga, de asemenea, alte detalii la concluziile făcute de un program de urmărire a OZN-urilor din Pentagon , care a fost condus de fostul lider democratic al Senatului Harry Reid în 2007.

-Multe secțiuni ale raportului pot fi, de asemenea, susceptibile cu privire la redactare din motive de securitate națională, ceea ce ar putea nemulțumi pe unii parlamentari și pe observatorii de OZN-uri.

Cel care a dezvăluit despre OZN-uri susține că Pentagonul l-a amenințat că îl vor face să pară „nebun”

Nu se poate trece cu vederea una dintre cele mai ciudate filmări cu OZN-uri, surprinsă de piloți din Marina Americană, despre care Pentagonul a recunoscut că este reală, în care prezintă un obiect zburător în formă de bomboană „Tic Tac” care se mișcă extrem de ciudat, fără să respecte legile fizicii.

În luna mai, a apărut un episod în emisiunea „60 Minutes” dedicat acestor OZN-uri. În el apar mai mulți piloți din Marină, care relatează experiențele lor cu OZN-uri, printre care se numără și nava Tic Tac.

În afară de mărturiile lor apare și Luis Elizondo și oferă informații din interiorul Programului de Identificare a Amenințărilor Aerospațiale:

„Imaginează-ți o tehnologie care poate produce forțe egale cu de 6-700 de ori accelerația gravitațională, care poate face o navă să zboare cu o viteză de peste 20 de mii de kilometri/oră, care nu e detectată de radare, care poate zbura prin aer, apă și spațiu și nu are semne evidente de propulsie, nici aripi, nici suprafețe de control, și totuși sfidează gravitația planetei. Asta am văzut”, susține Elizondo în interviul pentru 60 Minutes, relatează eu.usatoday.

Iar toate aceste imagini cu probe evidente nu vor putea fi tratate superficial în cel mai așteptat raport care va fi prezentat în Congresul american.