Luis Elizondo, controversatul denunțător care a lucrat la un program de la Pentagon pentru a investiga „fenomenele aeriene neidentificate” în 2008, a depus o plângerea de 64 de pagini la inspectorul general al Pentagonului. Acesta susține că împotriva lui are loc o campanie coordonată de discreditare – un oficial de top l-ar fi amenințat inclusiv să îl va face să pară „nebun”, conform unor documente.

Lue Elizando a fost șef al programului de identificare a amenințărilor aerospațiale avansate

Lue Elizondo a lucrat la Pentagon din 2008, când a fost repartizat la un program pentru investigarea fenomenelor aeriene neidentificate.  Acuzațiile sale, conform cărora guvernul SUA încearcă să îl discrediteze, vin cu câteva săptămâni înainte de momentul în care directorul pentru informații interne și Pentagonul sunt așteptați să prezinte un raport neclasificat în fața Congresului cu privire la OZN-uri și strategia guvernului de a le investiga.

„El spune că sunt niște persoane la Departamentul Apărării care îl atacă și care mint despre el în public, folosindu-se de autoritatea funcțiilor lor pentru a îl denigra, iar acest fapt îi afectează capacitatea de a se angaja”, a spus unul dintre avocații lui Elizondo, Daniel Sheehan.

Campania de discreditare a început înainte ca raportul despre OZN-uri să fie prezentat în fața Congresului

Un purtător de cuvânt de la Pentagon nu a dorit să comenteze în ce privește plângerea lui Elizondo: „Nu pot să speculez despre plângeri pe care agenția ar fi putut sau nu să le primească. Cu siguranță nu pot confirma sau nega existența unei investigații”.

Elizondo a devenit celebru după ce a plecat de la Pentagon în octombrie 2017 și a făcut publice informații despre Programul Avansat de Identificare a Amenințărilor Aeriene, un program secret al Pentagonului care a fost inițiat în 2008. El s-a plâns inclusiv că șefii săi de la Pentagon nu luau în serios intruziunile numeroase în spațiul militar aerian american. Aceste intruziuni ar fi fost făcute cu aeronave avansate tehnologic de origine necunoscută.

Elizondo susține public că guvernul SUA ascunde informații despre OZN-uri

<p> Această imagine de captură video a fișierului de către Departamentul Apărării al SUA arată o parte dintr-un videoclip neclasificat realizat de piloții Navy care au circulat de ani de zile, prezentând interacțiuni cu „fenomene aeriene neidentificate”. </p>

„În această perioadă am devenit din ce în ce mai frustrat de lipsa de resurse sau interes a conducerii. Devenisem alarmat de frecvența și durata activității acestor obiecte în spațiul aerian controlat al SUA. La un moment dat s-au apropiat periculos de un avion american”, a scris în plângerea sa.

Elizondo continuă să susțină public că guvernul SUA ascunde informații despre OZN-uri. Sheehan susține, la rândul său, că felul în care Pentagonul acționează în ce-l privește pe clientul său reprezintă un indiciu că guvernul SUA încearcă să țină informațiile ascunse.

Elizondo a făcut o serie de dezvăluiri despre programul secret al Pentagonului

După ce a plecat de la Pentagon, Elizondo a publicat pe rețelele sociale clipuri video pentru care reușise să obțină anterior declasificarea. De atunci, spune el, „a îndurat o campanie coordonată prin care i se distruge reputația cu activități malițioase, informații false și amenințări explicite de la oficiali ai Pentagonului”. El spune că are dovezi sub formă de emailuri și documente care sugerează „un efort de a ascunde adevărul de poporul american și de a-i distruge reputația sa profesională”.

Oficialii Pentagonului au recunoscut recent, de asemenea, autentificarea a trei OZN-uri observate asupra navelor marinei, despre care se spune că hărțuiesc armata de pe coasta Californiei, scrie independent.