Evenimentul Zilei > Actualitate > Raport guvernamental bombă: Pașapoartele pentru vaccin nu fac altceva decât să crească răspândirea COVID
Raport guvernamental bombă: Pașapoartele pentru vaccin nu fac altceva decât să crească răspândirea COVID

Raport guvernamental bombă: Pașapoartele pentru vaccin nu fac altceva decât să crească răspândirea COVID

Un raport guvernamental secret şi scurs în mass-media arată că pașapoartele pentru vaccin ar putea intensifica răspândirea COVID, deoarece ar încuraja oamenii să viziteze locuri cu spatii mici şi mai slab ventilate.

Potrivit raportului guvernamental întocmit de Departamentul pentru Digital, Cultură, Media și Sport (DCMS), introducerea schemei ar putea avea de fapt efectul opus.

Evaluarea impactului guvernului, văzută de Telegraph , sugerează că pașapoartele ar putea fi „contraintuitive și potențial contraproductive”, deoarece ar putea împinge oamenii în pub-urile slab ventilate.

Dacă certificarea îi înlocuiește pe unii fani de pe stadioanele sportive structurate și bine ventilate, acest lucru ar putea duce la vizitarea unor pub-uri nestructurate și prost ventilate, unde vor avea acces la mai mult alcool decât dacă ar exista pe stadioane”, se arată în raportul guvernamental. „Dovezile de la Euro 2020 au arătat că oamneii au dat năvală în pub-uri chiar și atunci când Anglia juca în străinătate”, mai scrie în raport.

„Politica ar reduce, de asemenea, cifra de afaceri pentru organizatorii de evenimente necesare pentru a folosi pașapoartele de vaccin și ar necesita angajarea a mii de noi oameni aproape imposibil de găsit”, mai scrie Telegraph.

Scoția este cel mai bun exemplu de eșec

În Scoția, în prezent, dovada vaccinării complete este necesară la intrarea în cluburi de noapte și evenimente mari, ca parte a eforturilor de a limita răspândirea coronavirusului și de a crește utilizarea vaccinului.

Dar, după  a încercat să introducă pașapoarte pentru vaccin, procesul a fost numit un „dezastru neatenuat”, personalul cluburilor de noapte fiind abuzat și tehnologia eșuând în mod repetat. Multe locații au decis să se închidă devreme și și-au pierdut 40% din frecvență, ilustrând încă o dată modul în care schema va scoate definitiv nenumărate cluburi de noapte care funcționează cu o marjă de profit de 15%.

Un alt exemplu al modului în care pașapoartele pentru vaccin sunt în mare măsură inutile este faptul că furnizarea unui test negativ nu mai este oferită ca opțiune, în ciuda faptului că cei vaccinați pot transmite în continuare virusul.

Contradicţii. În cluburi intră doar vaccinații, iar când dansează li se permite fără mască

Un alt exemplu care dă de gândit: oamenilor care intră în cluburile de noapte din Irlanda li s-a cerut să fie vaccinați pentru a intra, dar apoi li s-a spus că măștile nu sunt necesare în timp ce dansează. Aparent, COVID a dezvoltat o formă de inteligență artificială, astfel încât să știe când să lase oamenii în pace atunci când se freacă cu zeci de alți indivizi transpirați în imediata apropiere.

Mai mult, Scottish Hospitality Group (SHG) a declarat că personalul s-a confruntat cu „niveluri intolerabile de abuz”, iar în unele locuri s-a înregistrat o scădere a frecvenței de până la 40%. Se apelează la Guvernul scoțian să anuleze schema, care este executorie din punct de vedere legal din 18 octombrie.

Măsurile au intrat în vigoare din punct de vedere tehnic de la 1 octombrie, dar a fost anunțată o perioadă de grație de 18 zile în urma reacțiilor din partea industriilor afectate și a unor probleme semnificative cu noua aplicație.

Raportul scurs în presă vine și pe fondul presiunii crescânde asupra guvernului pentru a activa planul B în Anglia din cauza temerilor că NHS ar putea fi copleșit în timpul iernii.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: