Evenimentul Zilei > Politica > Raluca Turcan este foc și pară. Ce a deranjat-o în timpul negocierilor cu USR-PLUS și UDMR
Raluca Turcan este foc și pară. Ce a deranjat-o în timpul negocierilor cu USR-PLUS și UDMR

Raluca Turcan este foc și pară. Ce a deranjat-o în timpul negocierilor cu USR-PLUS și UDMR

Prim-vicepreședintele PNL a acuzat scandalul din ultimele zile, izbucnit în jurul negocierilor pentru formarea majorității parlamentare.

Raluca Turcan, prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), a vorbit despre situația în care se află negocierile cu USR-PLUS și UDMR, pentru formarea unei majorități parlamentare. Există un blocaj, despre care a vorbit și Turcan, care a făcut apel la la discuții cerebrale și nu la scandaluri publice.

„Sunt toate variantele posibile”

„În România e nevoie de o majoritate ceată în jurul PNL, USR-PLUS, UDMR. Astfel încat timp de patru ani să oferim proiecte, dezvoltare, și nu ciorovăieli, care am văzut la ce au condus de-a lungul timpului. Sunt tot felul de variante posibile si acesta si este rolul unor astfel de negocieri”, a declarat Raluca Turcan.

Ea a afirmat că îl susține pe Ludovic Orban, pentru revenirea în funcțai de șef al Executivului. „Nu am cum sa nu susțin președintele PNL. Au fost alegeri, a fost prezentat rezultatul votului, este cazul ca partidele să înceapă să guverneze în interes public. suntem într-o etapă de negocieri în care anumite nume se pun pe masă”. Pe de altă parte, Turcan este deranjată de criticile publice pe care le-au primit liberalii din partea celor cu care încearcă să creeze o majoritate.

S-a discutat despre revenirea lui Orban, dar doar în glumă

„Deranjant este faptul că apar poziții în presă. Fac apel la rațiune pentru cei care au înțeles că acest vot a fost anti-PSD.”

Ludovic Orban le-ar fi spus colegilor din PNL că este susținut și de cei de la USR-PLUS pentru a reveni la conducerea viitorului Guvern. Însă, Raluca Turcan i-a cerut premierului demisionar să prezinte un acord scris de la USR-PLUS, dar și de la UDMR.

Cei de la USR spun că, într-adevăr, s-a discutat despre revenirea lui Orban la Palatul Victoria, dar a fost doar o glumă. Variantele acceptate pentru funcția de premier sunt Florin Cîțu sau Dacian Cioloș, conform celor de la Digi 24.