Evenimentul Zilei > Social > Raed Arafat: „Trebuie să importăm doar telefoane cu sistemul Ro-Alert activat”
Raed Arafat: „Trebuie să importăm doar telefoane cu sistemul Ro-Alert activat”

Raed Arafat: „Trebuie să importăm doar telefoane cu sistemul Ro-Alert activat”

Raed Arafat (foto), Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), susţine că ar putea fi emis un act normativ prin care Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) să impună ca în România să fie importate doar telefoane cu sistemul Ro-Alert activat.

„Este o discuţie cu cei care importă terminalele telefonice, ca să ne asigurăm că de la un anumit moment toate terminalele care se importă în România să aibă în ele sistemul activat.

În perioada următoare va fi lărgită aria sistemului, astfel încât acesta să fie conectat şi cu mass-media şi alte mijloace, precum aplicaţia DSU. Printr-un act normativ, sperăm să ajungem în situaţia ca ANCOM să scoată decizia prin care nu se mai importe telefoane în România decât cu sistemul activat, gata să primească mesajele”, a declarat Raed Arafat, luni la prezentarea Raportului de bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă pe 2017.

Testările pentru implementarea sistemului „Ro – Alert”, care permite informarea rapidă a populaţie în legătură cu iminenţa producerii unor dezastre, au fost începute la finele anului trecut.