Quesadilla cu pui și brânză. O rețetă mexicană, de făcut acasă

Quesadilla cu pui și brânză. O rețetă mexicană, de făcut acasăSursa foto: Bhofack2 | Dreamstime.com

Quesadilla este un preparat mexican, format într-un fel de lipie pe care o umplem cu diverse ingrediente. Poate fi făcută doar cu legume și cașcaval, sau se poate adăuga carne ori fructe de mare. Printre cele mai populare rețete este cea cu piept de pui și brânză.

Quesadilla este un preparat mexican, a cărui rețetă s-a schimbat de-a lungul timpul. Tradițional, ea este făcut într-o tortilla din porumb, însă poate fi făcută și din făină, ca o clătită. În România este mai populară varianta cu făină și carne, una dintre cele mai preferate rețete fiind cea de pui cu brânză.

Rețeta de quesadilla de pui și brânză

Ingrediente pentru patru porții:

  • două bucăți de piept de pui,
  • 4 clătite cu făină,
  • o ceapă,
  • 150 de grame de ciuperci,
  • 1 ardei gras,
  • 100 gr brânză cheddar,
  • 350 de grame de guacamole,
  • ulei de măsline,
  • piper negru.

Cum preparăm quesadilla de pui și brânză:

1. Curățați ceapa, spălați-o și apoi tăiați-o felii foarte subțiri.

2. Curățați ciupercile și ardeii și le tăiați cuburi mici.

3. Puneți ulei într-o tigaie și adăugați legumele tăiate cubulețe. Puneți sare peste ele și lăsați-le să se călească.

4. Tăiați pieptul de pui bucăți și puneți-l peste legume când acestea încep să se rumenească. Amestecați totul și lăsați focul destul de tare, pentru ca pieptul de pui să se facă repede. Dacă doriți să aveți și puțin sos, puteți adăuga puțin bulion.

5. Luați umplutura de pe foc când s-a făcut pieptul de pui și apoi încălziți clătitele în cuptorul cu microunde sau în tigaie. Umpleți-le cu pieptul de pui și legumele, apoi adăugați brânza și pliați clătita în jumătate. Puteți să îi dați orice formă doriți.

6. Quesadilla de pui și brânză este gata de servit pentru cei care doresc un preparat mai sănătos, alături de guacamole tocat sau iaurt grecesc.

7. Cei care doresc ca brânza să se topească, pot alege să pună quesadilla în tigaie, la foc mediu, pentru a se rumeni puțin pe ambele părți. După ce s-au rumenit le lăsați 1-2 minute să se răcorească, apoi feliați fiecare lipie în patru bucăți egale.

Dacă mai rămâne quesadilla, este recomandat să fie reîncălzită repede în tigaie. Astfel își va păstra gustul și textura. Dacă le reîncălziți la microunde, nu vor mai avea crustă crocantă.

Ne puteți urmări și pe Google News