Rețetă tradițională de salată de vinete cu maioneză. Aveți de respectat doar trei pași

Rețetă tradițională de salată de vinete cu maioneză. Aveți de respectat doar trei pași Rețeta de salată de vinete a Gabrielei Cristea. Este foarte simplă. Sursa foto.: 193716440 © Denio Rigacci | Dreamstime.com

Gospodinele pot prepara o rețetă tradițională de salată de vinete cu maioneză. Acest aperitiv este foarte ușor de făcut și ideal în zilele călduroase. Primul pas constă în coacerea vinetelor pe grătar sau la cuptor.

Gospodinele pot prepara o rețetă tradițională de salată de vinete cu maioneză. Pentru acest aperitiv de vară aveți nevoie de următoarele ingrediente:

1 kg de vinete 1 ceapă 1/2 linguriță de sare

Pentru prepararea maionezei:

Ne puteți urmări și pe Google News

2 gălbenușuri de ouă medii 2 lingurițe de muștar clasic 350-400 ml ulei de floarea soarelui 1 linguriță de apă minerală sare după gust suc de lămâie, opțional, după gust

Cum se prepară rețeta de salată de vinete cu maioneză

Este indicat să alegi vinete mari și cărnoase. Ele sunt mai suculente, se coc mai rapid și se curăță mai ușor. Începe prin a coace vinetele pe grătar, dacă dispui de unul, sau la cuptor. Așezi pe grătarul cuptorului o hârtie de copt pe care o înțepi din loc în loc cu o scobitoare. Adaugă vinetele spălate, șterse și înțepate din loc în loc cu o furculiță. Sub grătar, pune tava cuptorului în care pui apă cât să fie baza acoperită. Pornești cuptorul la 200 de grade Celsius și lași vinetele la copt aproximativ o oră.

vinete

Sursă Dreamstime

Acoperi vinetele cu o folie de prospețime și le lași 10 minute. Cureți vinetele deasupra unui lighean cu apă rece, umezindu-ți periodic mâinile. Pui vinetele curățate la scurs, într-o sită încăpătoare. În timp ce vinetele se scurg și se răcesc, curăță ceapa și toac-o mărunt pe un tocător de lemn. Presară peste ea 1/2 linguriță de sare și amestec-o bine cu sarea.

Pentru a face maioneza, pune gălbenușurile în bolul mixerului. Adaugă muștarul și un praf de sare. Pornește mixerul și amestecă bine ingredientele, picurând treptat și uleiul. Adaugă o linguriță de apă minerală și ulei. Poți pune și puțin suc de lămâie, proaspăt stors.

Când vinetele coapte s-au scurs bine și s-au răcit, pune-le peste ceapa tocată și amestecată cu sare. Toacă mărunt vinetele amestecate cu ceapa. Amestecă vinetele și ceapa cu maioneza și potrivește gustul salatei cu sare. Lasă bolul la frigider 30 de minute și gata. Poți mânca salata de vinete cu maioneză pe felii de pâine prăjite, cu roșii proaspete sau cu măsline.