Evenimentul Zilei > Social > Puteți spune adio aglomerației de pe Valea Prahovei. Ministerul Transporturilor se laudă că a găsit soluția
Puteți spune adio aglomerației de pe Valea Prahovei. Ministerul Transporturilor se laudă că a găsit soluția

Puteți spune adio aglomerației de pe Valea Prahovei. Ministerul Transporturilor se laudă că a găsit soluția

Aglomerația de pe Valea Prahovei va fi de domeniul trecutului. Un proiect de lărgire a drumului va fi demarat în zona Cornu, zonă în care circulația se intensifică din de în ce mai mult.

Proiectul de lărgire a drumului va fi executat pentru a putea fluidiza traficul cu care se comfruntă toată lumea care alege să meargă la munte sau pur și simplu au drum prin acea zonă.

Aceasta problema a aglomerației de pe Valea Prahovei persistă de aproximativ 20 de ani și parcă este din ce în ce mai rău. Acest prioect trebuia demarat cum mult timp în urmă pentru a ajuta oamenii să scutească ore bune de stat la volan din cauza traficului bară la bară.

Principalul motiv pentru care în zona Cornu se producea acea aglomerație infernală a fost imposibilitatea statului de a expropria terenurile din cauza unor litigii cu proprietarii.

Astfel, drumul va fi extins de la trei la patru benzi, între kilometrii 95 + 100 şi 95 + 400 metri, la Cornu, în judeţul Prahova. Lucrările de lărgire sunt prevăzute pentru sensul de urcare Ploieşti – Braşov.

Pentru a realiza lărgirea şoselei, Ministerul Transporturilor a prezentat un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru exproprierea terenurilor proprietate privată. Este vorba despre patru imobile,  situate în intravilan, cu o suprafaţă totală de 587 mp.

Costul estimat pentru exproprieri în vederea lăţirii DN1 la Cornu este estimat la 26,3 mii lei.

„Pe DN 1, sectorul studiat este în zona localității Cornu, județul Prahova, unde pe sensul Brașov – Ploiești sunt 2 benzi de circulație, iar pe sensul Ploiești – Brașov este o singură bandă. Pentru realizarea obiectivului de investiție „Completare de la 3 la 4 benzi de circulație a sectorului de pe DN 1 km 95+100 – 95+400, în localitatea Cornu”, indicatorii tehnico – economici au fost aprobați prin Ordinul transporturilor nr.1057/16.07.2019. Documentația tehnico-economică privind coridorul de expropriere al lucrării a fost avizată de către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Prahova”, a anunţat ministerul Transporturilor, conform sursei citate.

Prioect luat în calcul de mulți ani

Lărgirea carosabilului pe DN 1 la Cornu este un proiect promis de mai mulţi ani, însă a fost tergiversat din cauza unor litigii cu proprietarii terenurilor. Autorităţile speră ca lărgirea DN1 va contribui la sporirea capacităţii portante şi de circulaţie, realizarea unui confort sporit pentru participanţii la trafic şi creşterea vitezei de parcurs și implicit a timpului de călătorie aferent transportului de mărfuri și călători, se arată în Nota de Fundamentare a Proiectului de Hotărâre de Guvern.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.