Puşcărie pentru acest mesaj: „Noul coronavirus este o schemă de afaceri inventată de OMS”

Puşcărie pentru acest mesaj: „Noul coronavirus este o schemă de afaceri inventată de OMS”

Muzicianul, cunoscut sub numele de Jerinx sau JRX, a fost condamnat astăzi la 14 luni de închisoare. Procesul său a fost văzut ca o altă amenințare complexă la adresa libertății de exprimare.

Un tribunal din Bali a condamnat joi un muzician punk-rock la 14 luni de închisoare după ce a criticat Asociaţia Medicilor din Indonezia în legătură cu măsurile luate de aceasta împotriva pandemiei de COVID-19, a declarat avocatul său. Jerinx, bateristul celei mai mari trupe pop-punk din Indonezia, Superman Is Dead (SID), a fost judecat pentru o postare considerată jignitoare de către capitolul balinez al Asociației Medicilor Indonezieni (IDI). În iunie, tânărul de 43 de ani a urcat o postare pe contul său de Instagram @jrxsid, unde a spus despre Asociației Medicilor Indonezieni (IDI) că este „flunkeys” atacând totodată şi Organizația Mondială a Sănătății (OMS). I Gede Ari Astina, bateristul trupei Superman is Dead, a fost acuzat de defăimare în luna august după ce a numit Asociaţia Medicilor din Indonezia şi spitalele lachei ai OMS, cu referire la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Atac necruţător la adresa OMS şi Bill Gates

De asemenea, el a criticat asociaţia şi spitalele pentru că au cerut celor care prezintă simptome asociate noului coronavirus să se testeze. Astina declarase anterior că boala cauzată de noul coronavirus este o schemă de afaceri inventată de OMS şi de fondatorul Microsoft, Bill Gates.

Muzicianul balinez a declarat că testele pentru detectarea COVID-19 sunt inexacte. Testele rapide sunt într-adevăr un mijloc inexact de screening pentru coronavirus, o chestiune pe care experții în sănătate din Indonezia au subliniat-o de asemenea în mod repetat. Cu toate acestea, testul este încă necesar pentru multe cerințe administrative din țară, inclusiv pentru călătorii și femei care nasc în spitale.

Problema constă în faptul că respingerea vocală a lui Jerinx împotriva testelor rapide a coincis cu împărtășirea activă și aprobarea teoriilor conspirației legate de COVID-19 pe rețelele de socializare, inclusiv apelurile pentru ca oamenii să nu mai poarte măști în timpul pandemiei.

Clientul meu este dezamăgit de verdict, a declarat avocatul lui Astina, Sugeng Teguh Santoso. Indonezia a raportat joi 4.798 de cazuri noi de coronavirus, care ridică numărul total de infecţii la 483.518, cel mai mare din sud-estul Asiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alte 97 de decese asociate noului coronavirus au fost înregistrate peste noapte, numărul total al victimelor ajungând la 15.600, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, informează coconuts.co.