"Femeile nu sunt saci de box! Fenomenul violenţei în familie ia amploare în ţara noastră şi nu mai poate fi tolerat. La fiecare trei secunde o femeie este agresată fizic în ţara noastră. Femei cu ordinul de protecţie în mână au fost omorâte în bătaie, la propriu, în acest an. Uneori, cad victime copiii. Am depus săptămâna aceasta un proiect de lege pentru dublarea pedepsei în cazul violenţei în familie", a anunțat deputata Andreea Paul. 

Proiectul de lege  are în vedere modificarea limitelor speciale ale infracţiunilor cu violenţă, după cum urmează: limitele actuale de la 3 luni la 2 ani pentru infracţiunea de lovire se majorează la 6 luni minimul special până la 4 ani maximul special, limitele actuale de la 6 luni la 5 ani pentru infracţiunea de lovire în formă agravată se majorează la un an şi 2 luni minimul special până la 10 ani maximul special. 

Limitele actuale pentru infracţiunea de vătămare corporală, în varianta simplă se majorează la 4 ani minimul special până la 14 ani maximul special, limitele actuale pentru infracţiunea de omor se majorează la 20 ani minimul special până la 40 ani maximul special, iar limitele actuale de la 15 la 25 ani sau detenţiunea pe viaţă pentru infracţiunea de omor calificat se majorează la 30 ani minimul special până la 50 ani sau detenţiunea pe viaţă, maximul special. 

 

 

Te-ar putea interesa și: