Evenimentul Zilei > Monden > Profețile lui Nostradamus pentru 2021. Urmează nenorociri mai mari decât pandemia?
Profețile lui Nostradamus pentru 2021. Urmează nenorociri mai mari decât pandemia?

Profețile lui Nostradamus pentru 2021. Urmează nenorociri mai mari decât pandemia?

Profețiile lui Nostradamus sun atât de vagi, încât lasă celor care îi interpretează catrenele o foarte mare libertate. Astrologii care i-au consultat recent lucrarea tind, însă, să creadă că anul 2021 a avut o semnificație deosebită pentru clarvăzătorul francez.

Potrivit astrologilor amintiți, pandemia de Covid-19 nu este decât începutul unei serii de nenorociri pentru umanitate, inclusiv o foamete la nivel mondial. Astrologii  se referă la pasajul în care Nostradamus scrie: „După mari necazuri pentru omenire, se pregătește unul mai mare, Marele Mișcător reînnoiește veacurile: ploaie, sânge, lapte, foamete, oțel și ciumă, se vede focul cerurilor”.

Mulți cred că alte catrene ale lui Nostradamus ne avertizează că anul care vine ar putea fi chiar mai dezastruos decât 2020.

Apocalipsa morților-vii

Potrivit site-ului yearly-horoscope.org , cercetătorii care au analizat de curând textele lui Nostradamus au ajuns la concluzia  că anul viitor ar putea apărea o apocalipsă a morților-vii (zombi), din pricina unui virus dezvoltat de un om de știință rus.


Alertă în SUA. Adepții teoriei conspirației, gata să declanșeze atentate sinucigașe!


„Puțini tineri: pe jumătate morți pentru a începe. Mort de ciudă, el îi va face pe ceilalți să strălucească, Și într-un loc înalt o să apară niște rele mari: Concepte triste vor veni să dăuneze fiecăruia”, a scris Nostradamus, care a continuat ]ntr-un alt catren: „Părinți și mame morți de nenorociri infinite, Femeile în doliu, pestilentul ei monstru: Cel Mare să nu mai fie, toată lumea să se sfârșească”.

Vin dezastre naturale cum nu s-au mai văzut

Nu este, însă, spun cercetătorii operei lui Nostradamus, singura nenorocire care va lovi umanitatea în 2021. „Vom vedea cum apa crește și pământul cade sub ea”. Unii interpretează acest pasaj în sensul că schimbările climatice vor deveni insuportabile.


Marea Britanie dă lovitura după Brexit. Redevine o mare putere globală!


Alții se referă la un alt pasaj, care pare să indice un cutremur devastator în California. „Parcul în pantă, mare nenorocire, prin ținuturile vestice și lombardia Incendiul din corabie, ciuma și captivitatea; Mercuur în Săgetător, Saturn se estompează”. Horoscopul anual oferă cigar și o dată ccertă pentru această nenorocire- 25 noiembrie, când Mercur ajunge la Săgetător, scrie Express.

A fost Nostradamus un profet adevărat?

Michele de Nostredame, mai bine cunoscut sub numele de Nostradamus, a fost un medic și astrolog din secolul al XVI-lea, despre care mulți spun că avea darul profeției. Predicțiile sale îi fascineazî de secole pe teoreticienii conspirației. Adepții săi susțin că misticul francez a prezis ascensiunea lui Adolf Hitler la putere în 1933, Marele Incendiu care a avut loc la Londra în 1666, dar și asasinarea lui John F Kennedy în 1963.

Nostradamus și-a scris profețiile viitorului în poezii incredibil de criptice, formate din patru rânduri (catrene). Cea mai mare parte a acestor predicții au fost publicate în 1555 în volumul Les Propheties.

Cartea, care a fost publicată inițial în franceza veche, este este împărțită în capitole sau secole. Deși Nostradamus și-a scris predicțiile în termeni foarte vagi, mulți cred că acesta avea darul înainte vederii.

Sunt, însă, și cunoscători ai operei lui Nostradamus care spun că totul e o înșelătorie. Brian Dunning, animatorul podcastului Skeptoid, susține că: „Scrierile lui Nostradamus sunt exploatate în multe moduri eronate. Traducerile ambigue și greșite și interpretările „ creative ”, scrierile înșelătoare, relatările fictive și găsirea unor  codurilor inexistente în catrenele sale contribuie la pariția unui mare număr de lucrări, toate greșite,  care se abat de la tot ceea ce Nostradamus a scris vreodată”, notează ziarul britanic Express.


Alertă mondială! Rusia încearcă să transforme virusuri mortale în arme apocaliptice