Mulți teoreticieni ai conspirației au susținut că Nostradamus știa despre amenințarea coronavirusului în urmă cu aproape 500 de ani. Coronavirusul, care și-a infectat prima victimă în China în noiembrie anul trecut, a atacat până în prezent peste 1,3 milioane de oameni.

Virusul nu a mai fost întâlnit niciodată la om și mulți au luat-o ca semn al presupusei sale origini supranaturale.  Teoreticienii conspirației au împrăștiat pe online, în ultimele săptămâni, o predicție legată de  coronavirus pe care au atribuit-o lui Nostradamus. Așa-numita profeție „Anul dublu” vorbește despre o ciumă care se ridică  „pentru a distruge” lumea.

Care este profeția „anul dublu” a lui Nostradamus?

Nostradamus a scris în 1551: „Va exista un an jumătate-jumătate (2020) din care va apărea o regină (corona) care va veni de la est (China) și care va răspândi o ciumă (virus) în întunericul nopții, într-o țară cu 7 dealuri (Italia) și va transforma amurgul oamenilor în praf (moarte), pentru a distruge și a strica lumea. Va fi sfârșitul economiei mondiale așa cum o cunoașteți”.

Pasajul a fost distribuit masiv pe social media devenind viral, cu o fotografie a lui Nostradamus atașată la text.

Predicție de Nostradamus: Predicție de coronavirus

Sursa Express