Evenimentul Zilei > Justitie > Concursuri trucate la Jandarmeria Română? Ce caută procurorii DNA
Concursuri trucate la Jandarmeria Română? Ce caută procurorii DNA

Concursuri trucate la Jandarmeria Română? Ce caută procurorii DNA

Procurorii DNA au dat iama în Jandarmeria Română: Se anchetează corectitudinea unui concurs.

Jandarmeria Română confirmă faptul că procurorii DNA  s-au deplasat la mai multe sedii ale instituţiei pentru efectuarea unor percheziţii în legătură cu organizarea unor concursuri pentru gradele de ofițer.

Perchezițiile au loc într-un dosar care se referă la organizarea concursurilor pentru avansarea de la subofițer la gradele de ofițer, potrivit unor surse. Astfel, anchetatorii fac cercetări în acest caz în care sunt suspiciuni de fraudă privind desfășurarea acestor examene.

Procurorii DNA au dat iama în Jandarmeria Română: Se anchetează corectitudinea unui concurs

Jandarmeria României a recunoscut faptul că procurorii DNA au început verificările pentru a clarifica suspiciunile legate de corcurs.

Percheziții au loc în acelaşi timp și la alte inspectorate județene. Astfel, procurorii DNA cercetează modul în care s-a făcut avansarea unor jandarmi la Vaslui și Iași. La Inspectoratul Județean Iași ar fi vizat adjunctul comandantului, mai spun sursele judiciare.

„Confirmăm efectuarea unor acte procedurale, sub coordonarea procurorului de caz, la mai multe sedii ale unităţilor de Jandarmerie. Instituţia noastră este prima interesată în clarificarea tuturor suspiciunilor legate de organizarea unui concurs de trecere în corpul ofiţerilor şi va pune la dispoziţia organelor abilitate toate datele şi documentele solicitate”, a transmis Biroul de presă al Jandarmeriei Române.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac, marţi, percheziţii la sediul Jandarmeriei Române şi la mai multe inspectorate judeţene, au precizat surse judiciare. Potrivit surselor citate, procurorii verifică organizarea unor concursuri pentru avansarea în corpul ofiţerilor., informează Agerpres.

În această perioadă, în cadrul Ministerului de Interne sunt organizate concursuri pentru toate departamentele și armele MAI, în scopul de a se reduce deficitul de personal. Până la această oră nu se știe de unde a pornit această suspiciune. La aceste examene participă și reprezentanți din sindicat.

Ştire în curs de actualizare.