La sfârșitul lunii ianuarie, deputatul Andreea Cosma anunţa că a depus o plângere penală împotriva procurorului Mircea Negulescu la Parchetul General, solicitând şi despăgubiri materiale. Și fostul deputat Vlad Cosma a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva a patru procurori de la DNA Ploieşti, printre care Lucian Onea şi Mircea Negulescu, pe care îi acuză de săvârşirea infracţiunilor de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat.

 

În urma înregistrărilor prezentate în spațiul public, Augustin Lazăr a sesizat Inspecţia Judiciară.

Secția pentru procurori a CSM a decis, la 30 ianuarie 2018, excluderea lui Negulescu din magistratură.

Procurorul supranumit „Portocală” a revenit în atenția presei după ce fostul deputat Vlad Cosma a publicat mai multe înregistrări în care fostul magistrat și șeful DNA Ploiești, Lucian Onea discută despre fabricarea de dosare împotriva lui Victor Ponta, Sebastian Ghiță și a familiei Cosma.

Procurorii de la Parchetul General au în lucru 12 cauze privindu-l pe fostul procuror Mircea Negulescu, vizând activitatea sa de procuror de la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti şi DNA Ploieşti, conform surselor judiciare.    

Potrivit surselor citate, cele mai multe plângeri se referă la modul în care magistratul făcea anchetele. În unele dintre sesizări sunt vizaţi şi alţi magistrați.

Una dintre acestea este sesizarea făcută de fostul deputat Vlad Cosma.

Te-ar putea interesa și: