Evenimentul Zilei > International > Probleme în sfera internetului. Mai multe site-uri ale unor companii din întreaga lume au picat
Probleme în sfera internetului. Mai multe site-uri ale unor companii din întreaga lume au picat

Probleme în sfera internetului. Mai multe site-uri ale unor companii din întreaga lume au picat

Alertă printre reprezentanții unor companii importante din întreaga lume. Mai multe site-uri ale unor firme au picat. Printre ele se numără și portaluri importante de știri, precum publicația germană BILD.

UPDATE: Autoritățile au informat că incidentul a avut legătură cu rețeaua de distribuție Akamai. Potrivit ultimelor informații, Akamai a transmis că a rezolvat problemele întâmpinate, iar site-urile pot fi accesate din nou.

Akamai, furnizorul care asigură cursul datelor pe internet, a notat pe site-ul său că a investigat „o problemă emergentă cu serviciul DNS Edge”.

Știre inițială: O serie de site-uri importante din întreaga lume au picat, joi, 22 iulie, notează CNBC. Printre acestea se numără și site-uri ale unor companii aeriene, de telecomunicații, o bancă americană și cel mai mare vânzător en-gros american.

Site-uri importante din întreaga lume au picat

joi, 22 iulie, mai multe site-uri importante din întreaga lume au picat. Momentan, cauzele nu sunt cunoscute, însă se efectuează cercetări. Printre acestea, s-au numărat:

  • Delta Air Lines, companie aeriană americană;
  • British Airways, cea mai mare companie aeriană din Regatul Unit și a treia ca mărime în Europa;
  • Capital One, bancă americană holding specializată în carduri de credit, împrumuturi auto, servicii bancare și conturi de economii;
  • Go Daddy, companie americană de înregistrare a domeniilor Internet și companie de găzduire web ;
  • Vanguard, consilier american de investiții;
  • UPS, companie de curierat SUA;
  • LastPass, manager de parole freemium care stochează parole criptate online;
  • AT&T, companie americană de telecomunicații;
  • Costco, cel mai mare vânzător en-gros bazat pe volumul de vânzări din Statele Unite.

De asemenea, publicația germană BILD a suferit și ea un picaj, joi, alături de alte portaluri de știri. Acestea nu mai pot fi accesate, momentan.

Pe site-urile care se încărcau inițial greu, apoi au picat, a fost afișat mesajul „DNS failure”.