Câinii lui Joe Biden au fost “expulzați” de la Casa Albă! Preşedintele american Joe Biden i-a “expulzat” de la Casa Albă pe cei doi câini ai lui. Democratul i-a trimis la reşedinţa sa din Wilmington, un oraş din statul Delaware. Cauza este “un incident care a implicat o muşcătură” asupra unui agent de securitate, au anunţat luni mai multe canale media din Statele Unite, citate de AFP, preluată de Agerpres.

Major ( 3 ani), cel mai tânăr dintre cei doi ciobăneşti germani ai cuplului prezidenţial, a manifestat comportamente agresive. A sărit, a lătrat şi a atacat personalul şi agenţii de securitate de la Casa Albă, a raportat CNN, citând două surse păstrate anonime.

Sursele au evocat “un incident care a implicat o muşcătură”. Nu s-a precizat dacă a existat o persoană rănită. Incidentul a fost considerat însă suficient de grav pentru ca atât Major, cât şi Champ, care are 13 ani, să fie trimişi la reşedinţa deţinută de soţii Biden în Wilmington, săptămâna trecută.

Citește și Premieră în SUA. Cum a primit Joe Biden codurile nucleare

Major, adoptat dintr-un adăpost pentru animale de Joe Biden şi soţia lui, Jill, în noiembrie 2018, era primul câine preluat din adăpost care a locuit la Casa Albă. Major a fost adus după ceremonia de învestitură din luna ianuarie. Fostul președinte Donald Trump nu a avut un animal de companie în perioada în care a locuit la Casa Albă.

Câinii lui Joe Biden au fost “expulzați” de la Casa Albă! Soții Biden erau îngrijorați de problemele de acomodare ale patrupedelor

Presa nu a aflat deocamdată dacă cei doi câini vor primi permisiunea de a reveni în reşedinţa oficială a preşedinţilor.

Într-un interviu acordat luna trecută, Prima doamnă a Statelor Unite se declara îngrijorată de instalarea celor doi câini în reședința istorică din Washington. “Trebuie să ia ascensorul, cu care nu sunt obişnuiţi. Trebuie să iasă pe peluza sudică, unde vor fi mulţi oameni care îi vor privi. Acesta este lucrul care mă obsedează. Toată lumea să se instaleze cu bine şi să stea liniştită”, a declarat Jill Biden pentru postul NBC.

Sursă foto: Businessinsider.com