Evenimentul Zilei > International > Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a, prins la volan fără centură de siguranță.
Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a, prins la volan fără centură de siguranță.

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a, prins la volan fără centură de siguranță.

A fost prins la volan fără a avea centura de siguranță pusă, motiv pentru care a trebuit să dea socoteală oamenilor legii. Este vorba despre prințul Philip, soțul reginei Elixsabeta a II-a. Incidentul s-a petrecut la mai puțin de 48 de ore de momentul în care prințul a scăpat teafăr dintr-un accident rutier, potrivit agerpres.ro.

Oamenii legii britanici s-au sesizat imediat după ce au văzut fotografiile cu prințul Philip la volan, fără centură de siguranță, publicate în diferitele ziare londoneze. În vârstă de 97 de ani, prințul se afla la volanul unui nou Land Rover Freelander pe domeniul regal din Sandringham.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei din Norfolk a declarat că poliţia are cunoştinţă de respectivele fotografii şi a precizat că „au fost date sfaturi corespunzătoare conducătorului auto”.„Este în concordanţă cu reacţia noastră standard când vedem imagini care arată acest tip de infracţiune” a explicat ea.

Prinţul a scăpat nevătămat din accidentul rutier produs joi în apropiere de Sandringham, Norfolk (estul Angliei), unde Elisabeta şi Philip petrec o mare parte din iarnă.

Land Rover-ul Freelander la volanul căruia se afla prinţul s-a răsturnat după ce a ieşit de pe o alee de pe domeniul regal pentru a se angaja pe o şosea principală şi s-a ciocnit cu un automobil Kia.

În Kia se aflau două femei şi un copil de nouă luni care se afla în spate şi nu a fost rănit. Pasagera s-a ales cu o fractură de încheietură, iar şoferiţa a fost rănită uşor la un genunchi.

„Conform procedurii obişnuite în caz de coliziuni în care există răniţi, accidentul va face obiectul unei anchete şi vor fi luate toate măsurile corespunzătoare”, a indicat vineri într-un comunicat poliţia din Norfolk.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.