Evenimentul Zilei > International > Primul spital pentru elefanţi din India, deschis în Mathura, găzfuieşte 23 de animale maltratate
Primul spital pentru elefanţi din India, deschis în Mathura, găzfuieşte 23 de animale maltratate

Primul spital pentru elefanţi din India, deschis în Mathura, găzfuieşte 23 de animale maltratate

În oraşul sfânt Mathura din India a fost deschis primul spital dedicat elefanţilor, la începutul acestei luni.

Proiectul a fost posibil datorită organizaţiei Wildlife şi în acest moment găzduieşte 23 de elefanţi care au fost maltrataţi, anunţă Agerpres.

Doi dintre ei, Mia şi Rhea, două femele elefant, au lăsat în spate deceniile de abuzuri şi maltratări din partea stăpânilor lor. De acum încolo vor beneficia de hrană şi îngrijiri la primul spital pentru pahiderme din Indi.

Instituţia încearcă, în acelaşi timp, să educe tinerii în respectul datorat acestor fiinţe maiestuoase, considerate "sacre" de majoritatea hindusă.

Îngrijitorii oblojesc zilnic rănile şi oferă elefanţilor o dietă din fructe şi trestie de zahăr, şi mai ales o îmbăiere frecventă.

În India, sunt în prezent peste 27.700 de elefanţi sălbatici, aproape jumătate din populaţia acestor animale din Asia. Ei sunt repartizaţi în 30 de rezervaţii, situate mai ales în sudul şi în nordul ţării.

Mulţi elefanţi chinuiţi de oameni sunt obligaţi să stea zile întregi la uşa templelor Shivam Rai, pentru a-i impresiona pe cei care vin în aceste locaşuri, în schimbul unui "bănuţ de binecuvântare".