Primele 10 simptome ale „ucigașului tăcut”. Trebuie să ceri ajutorul medicilor cât mai repede

Primele 10 simptome ale „ucigașului tăcut”. Trebuie să ceri ajutorul medicilor cât mai repedeBoli de inimă. Sursa foto: Dreamstime.com

Persoanele care se confruntă des cu dureri de cap sau se simt destul de obosiți ar trebui să ceartă ajutorul unui medic. Puțini știu că riscă să aibă problemele grave de sănătate care pot duce la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale

Hipertensiunea arterială a fost descrisă drept un „ucigaș tăcut” pentru că poate duce chiar la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. Medicii susțin că unele persoane nici nu își dau seama că suferă de hipertensiune. Bolile de inimă sunt una dintre cele mai frecvente cauze de deces în Maria Britanie, iar oamenii ar trebui să învețe cum pot preveni aceste probleme.

Tensiunea arterială ridicată crește șansele de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral. În plus, în jur de cinci milioane de britanici suferă de această problemă. Pe lângă faptul că această afecțiune poate duce la probleme cardiace, hipertensiunea arteriale poate provoca dureri în piept, convulsii sau chiar sângerări nazale.

În plus, durerile de cap puternice, sângele în urină și problemele de vedere se numără printre posibilele semne care îți arată că suferi de tensiune arterială ridicată. Experții în sănătate au explicat că persoanele care se confruntă cu toate aceste simptome să se afle într-o criză hipertensivă. Acest lucru se întâmplă când tensiunea arterială depășește 180/120, iar în aceste situații medicii trebuie să intervină de urgență.

Simptomele care îți arată cu suferi de hipertensiune arterială

Medicii au realizat o listă cu cele 10 semne cheie care îți arată că trebuie să ceri ajutor de urgență. Este vorba de următoarele simptome:

  • Dureri de cap puternice
  • Sângerare nazală
  • Oboseală sau confuzie
  • Probleme de vedere
  • Dureri toracice
  • Dificultăți de respirație
  • Bătăi neregulate ale inimii
  • Sânge în urină
  • Bătăi în piept, gât sau urechi
  • Convulsiile

Tensiunea arterială ridicată poate să fie cauzată de o mulțime de factori, printre care se numără o dietă proastă, fumatul, stresul și alte probleme de sănătate. Persoanele care suferă de diabet, infecțiile renale sau au probleme hormanele au un risc ridicat de a fi diagnosticați cu hipertensiune arterială. „Efectuarea unor schimbări sănătoase în stilul de viață poate ajuta uneori la reducerea șanselor de a avea hipertensiune arterială și poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale dacă aceasta este deja ridicată.”, a declarat un purtător al British Heart Foundation (NHS).

Este important de precizat că există o serie de stări pe care multe persoane le confundă, destul de des, cu simptome ale hipertensiunii arteriale, dar care pot fi complet benigne. Pe această listă se află: amețelile, stările de nervozitate, transpirația, problemele în somn, înroșirea feței sau petele de sânge în ochi, potrivit NHS.