Evenimentul Zilei > Actualitate > Prima localitate lovită în plin de Valul 4. Incidența a crescut la peste 10 la mie. Restricții noi pentru locuitori
Prima localitate lovită în plin de Valul 4. Incidența a crescut la peste 10 la mie. Restricții noi pentru locuitori

Prima localitate lovită în plin de Valul 4. Incidența a crescut la peste 10 la mie. Restricții noi pentru locuitori

O localitate din județul Arad a atins o incidență a infectărilor cu coronavirus de peste 10 la mia de locuitori, astfel că autoritățile au impus noi restricții de circulație.

Incidenţa infectărilor cu coronavirus s-a dublat în ultimele 24 de ore în localitatea Igneşti, din județul Arad. Conform informațiilor oficiale, aici a fost atins un nivel de 10,14 cazuri de infectare la mia de locuitori. Drept urmare, autoritățile locale au decis ca restricţiile de circulaţie, instituite în weekend, pe timpul nopții, să fie extinse pe parcursul întregii săptămâni.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a anunţat, marţi, 31 august, că incidenţa infectărilor este de 10,14 la mie. Aceasta după ce cu o zi în urmă, luni, 30 august, era de 4,35 cazuri la mia de locuitori.

În aceste condiții, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş, a declarat că din şapte cazuri de infectare, cu COVID, în localitatea cu pricina, patru au fost depistate la aceeași familie.

CJSU este în alertă după dublarea numărului de cazuri

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a emis o hotărâre prin care a impus o serie de restricții în localitatea Ignești. Actul normativ vizează situațiile prevăzute în comunitățile în care incidenţa este mai mare de 7,5 la mie.

Astfel, restricţiile anunţate luni, pentru Igneşti, respectiv interzicerea circulației persoanelor, după ora 20.00 în weekend, au fost extinse pentru toată săptămâna. Practic, circulaţia persoanelor era interzisă după ora 20,00 tot timpul. De asemenea, programul magazinelor a fost redus până la ora 18.00 în fiecare zi.

Autoritățile au impus și alte restricții

Conform reglementărilor în vigoare, în localitate au fost impuse și alte restricții, în contextul pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. Este vorba despre suspendarea activităţilor la interior a restaurantelor şi cafenelelor, închiderea sălilor de spectacol sau a cluburilor, interzicerea evenimentelor cu public numeros în spaţiu deschis.

În localitatea Dezna, incidenţa s-a menținut, în cursul zilei de marți, la nivelul de luni, adică 5,31 la mie. Aceasta este prima localitate din județul Arad în care s-au aplicat restricții, încă de sâmbătă, când incidenţa depăşea 3 la mie.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 24.040 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care 18 în ultimele 24 de ore. În total, au fost înregistrate 978 de decese la persoane cu COVID-19.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: