Evenimentul Zilei > Actualitate > Prima decizie luată de premierul Ludovic Orban după tragedia de la Piatra Neamț
Prima decizie luată de premierul Ludovic Orban după tragedia de la Piatra Neamț

Prima decizie luată de premierul Ludovic Orban după tragedia de la Piatra Neamț

Șeful Guvernului a convocat o ședință de urgență, după dezastrul petrecut, sâmbătă, la secția ATI a Spitalului Județean de la Piatra Neamț.

După tragedia petrecută, sâmbătă seara, la Piatra Neamț, la secția ATI a Spitalului Județean, acolo unde 10 persoane au decedat în urma unui incendiu, iar alte șase au fost rănite, Ludovic Orban premierul României, a convocat o ședință de urgență o şedinţă de urgenţă cu Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), şi reprezentanţi ai IGSU, pentru a evalua situaţia incendiului de la Piatra Neamţ şi pentru a superviza gestionarea efectelor acestei tragedii, au precizat, pentru Agerpres, surse guvernamentale.

Zece persoane au decedat în urma incendiului izbucnit, sâmbătă seara, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, iar alte şapte sunt în stare critică, inclusiv medicul de gardă, a anunţat, sâmbătă seara, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, Irina Popa.

Se lucrează pentru aflarea cauzei care a dus la acest incendiu

Ministrul Nelu Tătaru se deplasează, sâmbătă seara, la Piatra Neamţ pentru evaluarea situaţiei, în urma incendiului izbucnit la secţia ATI a Spitalului Judeţean, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Conform ISU Neamț, tragedia de la Piatra Neamț a înregistrat, până acum, 10 decese și șase răniți. „Zece oameni au murit, șase persoane sunt în stare gravă și un cadru medical este la UPU. Se lucrează pentru aflarea cauzei care a dus la acest incendiu”, a declarat Irina Popa, purtător de cuvânt ISU Neamț.

„Așteptăm raportul oficial al ISU”

„Din păcate, nu pot să vă spun care a fost sursa incendiului. Așteptăm raportul oficial al ISU. Doar secția ATI a fost avariată, opt oameni au murit, medicul de gardă are arsuri pe 40% suprafață de corp. Din punctul meu de vedere, s-au respectat toate normele, dar nu trebuie să ne hazardăm în declarații și reacții.

Există cu siguranță un responsabil de incendii, el e deja la fața locului. Trebuie să înțelegem și specificul secției unde s-a întâmplat incendiul, acolo pacienții sunt imobilizați. Un pacient era intubat. Ceilalți pacienți vor fi transferați la Iași, doar un salon de la etajul 2 a suferit. Nu pot să spun dacă incendiul a avut loc de la o candelă sau oricare altă ipoteză”, a spus Lucian Micu, manager spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.