După tragedia petrecută, sâmbătă seara, la Piatra Neamț, la secția ATI a Spitalului Județean, acolo unde 10 persoane au decedat în urma unui incendiu, iar alte șase au fost rănite, Ludovic Orban premierul României, a convocat o ședință de urgență o şedinţă de urgenţă cu Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), şi reprezentanţi ai IGSU, pentru a evalua situaţia incendiului de la Piatra Neamţ şi pentru a superviza gestionarea efectelor acestei tragedii, au precizat, pentru Agerpres, surse guvernamentale.

Zece persoane au decedat în urma incendiului izbucnit, sâmbătă seara, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, iar alte şapte sunt în stare critică, inclusiv medicul de gardă, a anunţat, sâmbătă seara, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, Irina Popa.

Se lucrează pentru aflarea cauzei care a dus la acest incendiu

Ministrul Nelu Tătaru se deplasează, sâmbătă seara, la Piatra Neamţ pentru evaluarea situaţiei, în urma incendiului izbucnit la secţia ATI a Spitalului Judeţean, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Conform ISU Neamț, tragedia de la Piatra Neamț a înregistrat, până acum, 10 decese și șase răniți. „Zece oameni au murit, șase persoane sunt în stare gravă și un cadru medical este la UPU. Se lucrează pentru aflarea cauzei care a dus la acest incendiu”, a declarat Irina Popa, purtător de cuvânt ISU Neamț.

„Așteptăm raportul oficial al ISU”

„Din păcate, nu pot să vă spun care a fost sursa incendiului. Așteptăm raportul oficial al ISU. Doar secția ATI a fost avariată, opt oameni au murit, medicul de gardă are arsuri pe 40% suprafață de corp. Din punctul meu de vedere, s-au respectat toate normele, dar nu trebuie să ne hazardăm în declarații și reacții.

Există cu siguranță un responsabil de incendii, el e deja la fața locului. Trebuie să înțelegem și specificul secției unde s-a întâmplat incendiul, acolo pacienții sunt imobilizați. Un pacient era intubat. Ceilalți pacienți vor fi transferați la Iași, doar un salon de la etajul 2 a suferit. Nu pot să spun dacă incendiul a avut loc de la o candelă sau oricare altă ipoteză”, a spus Lucian Micu, manager spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.