Majoritatea angajaţilor Siemens AG va beneficia de o primă legată de pandemia de coronavirus (COVID-19), de până la 1.000 de euro, adăugându-se unor cheltuieli totale programate de companie de aproximativ 200 de milioane de euro, a anunţat luni conglomeratul german industrial Siemens, transmit Reuters şi DPA, citate de Agerpres.

Pe lângă valoarea financiară a bonusului, măsura este și un instrument de motivare suplimentară a angajaților și de creștere a gradului de comunicare internă, dacă e să consultăm manualele specialiștilor în comunicare.

Discurs motivațional
Toţi angajaţii Siemens, cu excepţia conducerii superioare, sunt eligibili. Bonusul ar putea ajunge la aproximativ 235.000 de angajaţi. Plata bonusurilor va începe din acest an. Vor fi plătite sume de până la 1.000 de euro, dar nivelul exact va fi ajustat conform puterii de cumpărare din diferite ţări, a informat Siemens.

„Ultimele luni au reprezentat o imensă provocare pentru companie, pe care încercăm să o depăşim cu bine împreună. Plata bonusurilor subliniază valoarea pe care compania o aplică performanţei extraordinare şi eforturilor colegilor noştri în cele mai dificile condiţii”, a afirmat directorul general al Siemens, Joe Kaeser.

Siemens Healthineers, divizia medicală a grupului german Siemens, a anunţat luni că se aşteaptă anul viitor la o creştere a vânzărilor între 5 şi 8%, pe fondul efectelor pandemiei. În trimestrul 3 din 2020, profitul operaţional a scăzut cu 20%, la 626 milioane de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 644 milioane de euro.

Compania Siemens, prezentă de 114 ani în România, operează aici 4 fabrici şi 6 centre de cercetare-dezvoltare şi hub-uri regionale, având peste 2.200 de angajaţi. La începutul lunii octombrie, Siemens România a modernizat laboratorul cu echipamente de ultimă generație al Facultății de Energetică din cadrul Universității Politehnica București, facultate care a împlinit 70 de ani.

Prezent la evenimentul de inaugurare a noilor echipamente, Cristian Secoșan (foto), CEO Siemens România, a declarat: „Oamenii sunt cea mai importantă resursă, în care trebuie să investim constant pentru ca aceștia să se poată dezvolta atât personal, cât și professional”.