Previziunile experților în fotbal. Cine va câștiga Liga Campionilor 2024-2025

Previziunile experților în fotbal. Cine va câștiga Liga Campionilor 2024-2025 Champions League. Sursă foto: Wikipedia

UEFA Champions League este una dintre cele mai prestigioase competiții din fotbalul european și mondial.

Champions League aduce laolaltă cele mai bune echipe de fotbal din Europa pentru a concura în cursa pentru marele titlu de campioană europeană.

Previziunile experților în fotbal

Treizeci și șase de cluburi vor participa acum la o competiție cu un nou aspect. Astfel, sunt cu patru echipe mai multe decât până acum. De asemenea, Real Madrid încearcă să-și păstreze coroana.

Manchester City, Arsenal, Liverpool, Aston Villa și Celtic sunt echipele participante din Marea Britanie care vor încerca să obțină titlul de campioană. În ceea ce privește debutul competiției, Champions League va începe în această seară.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mulți experți au fost întrebați cine cred ei că va ridica trofeul la Munchen anul viitor, precum și ce jucător îi încântă cel mai mult. Adăugarea lui Kylian Mbappe în rândurile lui Real Madrid face greu de văzut dincolo de un al 16-lea triumf în turneu pentru ei și un al șaselea pentru antrenorul Carlo Ancelotti.

Man City va fi cea mai apropiată contracandidată a lor, dar Real are acel obicei incredibil de a face treaba chiar și atunci când nu se află în cea mai bună formă a lor. Astfel au parcurs cu succes acest traseu și această distanță de atât de multe ori.

Cupa Champions League. Sursă foto Wikipedia

Cupa Champions League. Sursă foto Wikipedia

Expertul în fotbal francez, Julien Laurens a spus că „devine un pic plictisitor acum pentru că Real Madrid câștigă Liga Campionilor în fiecare an. Nu văd un alt rezultat și în acest sezon”.

Real Madrid și Manchester City sunt favorite

Campionii spanioli au experiența, moștenirea, mentalitatea timpului banilor și talentul. Păstrând același manager și aproape aceeași echipă și adăugând cel mai bun jucător din lume, Real Madrid este o echipă foarte bine închegată.

Expertul în fotbal spaniol, Guillem Balaguespune că „echipe precum Real Madrid și Manchester City se vor califica până în ultimele etape. Odată ajunse acolo, sunt multe lucruri care afectează un rezultat. O decizie a arbitrului, o accidentare, o greșeală, lucruri care nu sunt foarte inteligent de prezis”.

Real Madrid. Sursă foto-wikipedia

Real Madrid. Sursă foto-wikipedia

Cu toate acestea expertul crede că City are ceea ce trebuie pentru a câștiga. Manchester City poate domina atât competiția internă pe termen lung, cât și competiția de cupă care este Liga Campionilor. Echipa este foarte puternică în ambele compartimente. De asemenea, jucătorii au maturitatea de a înțelege ce este necesar în fiecare parte a terenului. Aceștia au abilitatea de a înțelege ce se întâmplă în fiecare minut de joc.

Constantin Eckner, expert în fotbal german a precizat faptul că „Real Madrid a câștigat trofeul în luna mai și de atunci l-a adăugat pe Mbappe în atac. Puterea spaniolă este din nou o echipa de temut și ar putea foarte bine să câștige titlul pentru a 16-a oară. Nu aș acorda prea multă atenție performanțelor lor până în ianuarie. Asta pentru că echipa lui Carlo Ancelotti excelează în fazele eliminatorii, în timp ce alte echipe se străduiesc să performeze în ultimele luni ale sezonului”.

Mbappe la Real Madrid

În ceea ce privește pretendenții la tronul madrilenilor, Man City și Bayern Munchen au calitatea necesară pentru a câștiga competiția.

Mina Rzouki, expertul în fotbalul italian recunoaște că „întotdeauna mi-e greu să pariez împotriva lui Real Madrid. Asta având în vedere că acum găzduiește cel mai bun jucător din lume, Kylian Mbappe. Cu toate acestea, cred că anul acesta trofeul va fi câștigat de Manchester City. Cu Erling Haaland unul dintre puținii jucători care au beneficiat de o odihnă veritabilă în vară. City are o echipă care rămâne plină de creativitate și experiență. Astfel, cu siguranță ei sunt echipa cu un potențial imens în acest an.

Mbappe la Real Madrid. Sursă foto- wikipedia

Mbappe la Real Madrid. Sursă foto- wikipedia

Bayern Munchen și Barcelona au un nou manager și au nevoie de timp. De asemenea, Arsenal ar putea sau ar trebui să se concentreze pe campionat.  Manchester City continuă să crească. Atunci când până și portarul tău poate oferi pase decisive, nu poți vedea mai departe de oamenii lui Pep Guardiola în acest sezon.

După un an de absență, oaspeții se vor bucura de revenirea în ceea ce ei consideră a fi etapa lor de drept. Ca urmare, Arne Slot dispune în continuare de multă clasă. Antrenorul olandez se va bucura, de asemenea, de provocările tactice prezentate de turneul de elită al Europei.

Bayer Leverkuse, calul negru al sezonului

Bayer Leverkuse în acest nou format de mini-ligă va face o campanie mai interesantă, în care echipele din afara celor mari vor avea șansa de a impresiona și de a sfida pronosticurile. Leverkusen ar putea fi calul negru al sezonului.

Sirglă Bayer Leverkusen. Sursă foto- wikipedia

Sirglă Bayer Leverkusen. Sursă foto- wikipedia

Xabi Alonso și jucătorii săi au reușit ceva special în sezonul trecut, cu un sezon național neînvins. Acum campionii Germaniei își vor arăta toate talentele în cea mai mare competiție.

Inter Milano, de când au pus capăt dominației lui Juventus în 2021, au câștigat din nou campionatul și au fost în finalele Europa League și Champions League.

Ei sunt o altă echipă cu multe straturi, având unul dintre cei mai buni jucători din zonă. De asemenea, Atletico Madrid a făcut o serie de mutări interesante pe piața transferurilor în timpul verii. A adăugat jucători precum Julian Alvarez și Conor Gallagher.

Clubul a ajuns de două ori în finală sub tutela lui Diego Simeone. Singura îngrijorare pe care o au experții este că Simeone încă nu și-a dat seama cum poate echipa sa să fie un pic mai dominantă în posesia mingii. Astfel, să găsească o modalitate pentru a se apăra mai bine.

În ciuda unei prestații dezamăgitoare în weekend, Inter Milano, la fel ca Manchester City și Real Madrid, se laudă cu constanță. Antrenorul Simone Inzaghi, extrem de subestimat, a construit o echipă care joacă un fotbal frumos și fluid. De altfel, mentalitatea de care au dat dovadă în sezonul trecut le-a asigurat Scudetto-ul pe care îl meritau atât de mult.

 

Revista presei