Evenimentul Zilei > Social > Previziunea momentului! Când vom ajunge la o viaţă normală
Previziunea momentului! Când vom ajunge la o viaţă normală

Previziunea momentului! Când vom ajunge la o viaţă normală

Sir John Bell, profesor de medicină la Universitatea Oxford, a declarat echipei guvernamentale de specialiști în vaccinuri că sunt șanse de până la 80% să se revină la viața normală.
Şansele să revenim la o viaţă normală ar fi de Paști, spune Sir John Bell.

„Așadar, nu aș fi surprins dacă am începe noul an cu două sau trei vaccinuri, toate putând fi distribuite. Din acest motiv sunt destul de optimist, vor fi suficiente vaccinări în primul trimestru al anului viitor, încât până în primăvară lucrurile vor începe să arate  ca înainte”.

Cred că avem 70% până la 80% șanse să facem asta. Asta cu condiția să nu înșele distribuția vaccinului„, a declarat John Bell, consilier guvernamental. Acesta crede că sunt șanse mari ca până de Paști Marea Britanie să revină la o viață normală.

Un singur obstacol mai este de trecut

John Bell a mai spus că anunțul de luni de la Pfizer a fost un pas masiv înainte și că este optimist să facă suficiente vaccinări în primul trimestru al anului 2021. Dar a avertizat că rămân obstacolele în calea aprobării și distribuirii vaccinului.

Cu toate acestea, el a spus că semnalează că multe dintre celelalte vaccinuri care au aceeași imunogenitate sunt susceptibile de a fi eficiente, așa că nu aș fi surprins dacă am intra în noul an cu două sau trei vaccinuri, toate putând fi distribuite.

Președintele comisiei de sănătate a parlamentului, Jeremy Hunt, a scris pe Twitter că Marea Britanie ar putea măcar să se simtă mai optimistă.

Pfizer a anunțat, luni, că vaccinul împotriva COVID este eficient în proporție de 90%

Azi este o zi mare pentru știință și pentru omenire. Primul set de rezultate din faza a treia de testare oferă dovezi preliminare ale abilității vaccinului nostru în prevenția COVID-19, a anunțat Albert Bourla, CEO al Pfizer. La doar câteva ore, Comisia Europeană a anunțat, prin vocea președintei executivului UE, Ursula von der Leyen, că va semna un contract pentru achiziţionarea a până la 300 de milioane de doze din vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech.

Vaccinul Pfizer trebuie ţinut la minus 80 grade. Aceasta ar fi una dintre probleme. Ideea că asta se va face prin medicii de familie locali mi se pare puțin puțin probabilă, a spus expertul, potrivit chesterstandard.co.uk.