Abbas a declarat că dorește realizarea păcii cu Statul Israel, care trebuie să ia hotărâri decisive dacă îşi doreşte acelaşi obiectiv, conform Agerpres.

“Mâinile noastre sunt întinse pentru soluția unei păci construite pe dreptate și adevăr. Suntem împotriva violenței și extremismului oricare ar fi originile acestuia. Menținerea actualei situații nu este suportabilă. Dorim realizarea păcii, securității și a bunei vecinătăți între noi și Statul Israel, dar acest lucru necesită hotărâri decisive luate de partea israeliană de a pune capăt imediat colonizărilor, acțiunilor violente și agresiunilor comise de coloniști”, a spus Mahmoud Abbas într-o conferință comună cu liderul de la Cotroceni.

Președintele Iohannis a afirmat că primul pas pentru pacea între cele două naţiuni ar fi “identificarea unor căi de refacere a încrederii dintre părți”.

“Credem că cea mai importantă chestiune care trebuie abordată la acest moment este identificarea unor căi de refacere a încrederii dintre părți. Aspirațiile legitime ale poporului palestinian de a trăi în siguranță și prosperitate într-un stat propriu se pot concretiza numai printr-un proces pașnic, prin soluții care să fie acceptate și asumate de ambele părți”, a spus șeful statului.