Primarul Sectorului 3 a criticat dur Guvernul pentru Legea bugetului și este un adversar declarat al liderului PSD Liviu Dragnea. Asociația Comunelor a sărit în sprijinul premierului în disputa avută cu Asociația Municipiilor condusă de Robert Negoiță.

Viorica Dăncilă a fost aplaudată la scenă deschisă de primarii din comune la finalul discursului pe care l-a ținut, care a cuprins foarte multe promisiuni.

„La eveniment, participă, în calitate de invitați speciali, la lucrările sesiunii ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România o delegație a Asociației Chineze de Prietenie Internațională a Orașelor – Republica Populară Chineză, alcătuită din 4 persoane; o delegație din partea Asociației Orașelor din Rusia, potrivit înțelegerii cu doamna Alexandra IGNATYEVA, directorul general; o delegație din partea structurilor asociative ale autorităților administrației publice locale din Statele Unite ale Americii, potrivit înțelegerii cu doamna Carol R. LOPEZ, directorul general. Sunt invitați să participe din partea Comitetului European al Regiunilor: domnul Michael SCHNEIDER, președintele Grupului Partidului Popularilor Europeni, secretar de stat, reprezentant al landului Saxonia-Anhalt în Guvernul Republicii Federale Germania; doamna Catiuscia MARINI, președintele Grupului Partidului Socialiștilor Europeni, președintele Regiunii Umbria din Republica Italiană; domnul Karl VANLOUVE, președintele Grupului Alianța Europeană, membru al Parlamentului flamand din Regatul Belgiei. Sunt invitați să participe din partea Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa (CCRE/CEMR) domnul Stefano BONACCINI, președintele CCRE/CEMR, președintele secțiunii italiene a CCRE/CEMR (AICCRE), președintele regiunii Emilia-Romagna; domnul Frédéric VALLIER, secretarul general al CCRE/CEMR. Participă, în calitate de invitați permanenți la lucrările sesiunii ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România, o delegație a Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova – CALM, alcătuită din 8 persoane, cu precădere primari ai satelor și comunelor înfrățite cu cele din România”, se arată într-un comunicat al ACoR.

Tema principală a lucrărilor este: „Spațiul rural românesc, spațiu rural european”, urmărind să se identifice legislația care determină decalajele dintre mediul rural și cel urban și să se stabilească măsurile ce se impun pentru diminuarea sau eliminarea discriminărilor.