Evenimentul Zilei > Actualitate > Premierul le-a răspuns și organizatorilor de festivaluri care se plâng că nu pot avea spectacole în acest an. Le-am spus că vorbim după 1 august
Premierul le-a răspuns și organizatorilor de festivaluri care se plâng că nu pot avea spectacole în acest an. Le-am spus că vorbim după 1 august

Premierul le-a răspuns și organizatorilor de festivaluri care se plâng că nu pot avea spectacole în acest an. Le-am spus că vorbim după 1 august

Prim-ministrul Florin Cîțu a lămurit situația legată de organizarea marilor evenimente muzicale. După data de 1 august se vor putea desfășura festivalurile.

Florin Cîțu, premierul României, a făcut o precizare, astăzi, legată de organizarea festivalurilor. Și asta după ce Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, membru PNL, a vorbit despre imposibilitatea organizatorilor de-a organiza astfel de evenimente. Din cauza măsurilor de protecție rămase încă în vigoare și care nu sunt în acord cu astfel de festivaluri. Florin Cîțu a precizat că discuția legată de acest mari evenimente a luat în calcul data de 1 august.

Florin Cîțu anunță că marile festivaluri se vor desfășura după 1 august

„Noi am vorbit despre marile festivaluri, organizate după data de 1 august. Acum se organizează evenimente mai mici, așa cum se poate. Marile evenimente se vor ține după 1 august. Nu am avut timp să citesc ce a spus doamna Violeta Alexandru. Lucrurile avansează. Cred că situația arată în prezent mai bine decât arăta în urmă cu două săptămâni”, a afirmat Florin Cîțu.

„Se greșește față de organizatorii de concerte, evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă treaba. Așa cred. Se greșește nedându-le un orizont previzibil, în condițiile în care aceste evenimente nu se organizează de azi pe mâine ci e nevoie de o planificare mai amplă. Riscăm să punem în genunchi această industrie al cărei rol, dincolo de impactul în economie, este crucial în re-echilibrarea mentală a oamenilor, după un an de restricții. Măcar un proiect pilot.

Festivalul Electric Castle nu va avea loc nici în acest an

Eu înțeleg și sprijin faptul că autoritățile caută să stimuleze vaccinarea! Vaccinarea este soluția pentru revenirea la normalitate. Am, în același timp, convingerea că publicul care vine la concerte a înțeles că vaccinarea este cheia, cei care așteptau concertele rock, de exemplu, au fost printre primii care au înțeles acest lucru. Știu ce spun (…)”, a scris Violeta Alexandru pe contul de Facebook.
Conform unui anunț făcut astăzi, Festivalul Electric Castle nu va avea loc nici în acest an. Organizatorii au anunţat pe pagina de Facebook a evenimentului că festivalul a fost amânat pentru perioada 13 – 17 iulie 2022.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: