Evenimentul Zilei > Politica > Premierul Cîțu face curățenie la Guvern. Apropiații lui Orban, dați afară
Premierul Cîțu face curățenie la Guvern. Apropiații lui Orban, dați afară

Premierul Cîțu face curățenie la Guvern. Apropiații lui Orban, dați afară

Premierul Florin Cîțu continuă politica începută în interimatul lui Nicolae Ciucă și mai scapă de niște apropiați ai lui Ludovic Orban. Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial.

Printre cei dați afară de Cîțu se numără Daniel Dragoş Tănăsoiu – şef al Corpului de control al prim-ministrului. De asemenea, au fost dați afară consilierii de stat Tănase Stamule, Radu Nicolescu, Ionel Roiban, Sebastian Bodu, Tony Avramaescu-Romani, Dan Ştefan Meran și Vlad-Adrian Ţone. Aceștia au fost numiți de fostul premier.

Tănăsoiu a fost numit în urmă cu un an în funcţia de şef al Corpului de control al prim-ministrului, de Orban, în locul lui Constantin Robu.

Premierul Cîțu face curățenie la Guvern. Apropiații lui Orban au părăsit guvernul în două etape

În decembrie, o altă serie de apropiaţi ai fostului premier au fost eliberaţi din funcţii. Prima tură de „curățenie” la Palatul Victoria s-a petrecut umediat după ce Ludovic Orban a demisionat.

Între cei plecaţi atunci s-au aflat Antonel Tănase, care şi-a dat demisia din funcţia de secretar general al Guvernului. Tot atunci a plecat și Secretarul General adjunct al Guvernului, Costel Barbu.

Până în prezent, premierul Cîțu nu a făcut și numiri pe posturile vacantate, scrie g4media.ro.

Se anunță lupte grele la viitorul congres al PNL

Dacă Ludovic Orban își dorește un congres rapid, în iunie, în care să își reconfirme poziția de președinte, premierul Cîțu și contestatarii săi vor un congres în toamnă.

Premierul Cîțu sau unii oponenți ai lui Orban, nemulțumiți de cedările acestuia față de partenerii din coaliția cu USR PLUS și UDMR,  vor mai mult timp la dispoziție pentru ca să își creeze și consolideze baza de putere din partid.

Calendarul congresului e prevăzut de statutul PNL. Acesta obligă partidul să organizeze alegeri în toate organizațiile locale și județene. Acestea, la rândul lor vor trimite delegații la congres. De aceea, în aceste momente au loc deja discuții intense în interiorul partidului. În PNL se configurează acum balanța de putere la nivelul județelor. Iar de aici vor veni voturile pentru viitorul președinte.

În final, data congresului va fi stabilită în luna februarie de Consiliul Național al partidului.