Evenimentul Zilei > Politica > Predoiu şi-a readus partenerul în minister
Predoiu şi-a readus partenerul în minister

Predoiu şi-a readus partenerul în minister

La şase luni după prima tentativă eşuată de a-l aduce în conducerea Ministerului Justiţiei pe unul dintre foştii săi asociaţi, ministrul Cătălin Predoiu a obţinut ieri semnătura premierului Călin Popescu- Tăriceanu pentru Radu Constantin Ragea.

Nominalizat să devină secretar de stat în mai, imediat după instalarea lui Predoiu, Ragea nu a mai apucat să ajungă în funcţie din cauza reacţiilor vehemente ale magistraţilor care i-au reproşat că nu are studii juridice. În ultimele zile de mandat, guvernul a găsit însă soluţia: crearea unui post special.

Funcţie creată cu dedicaţie

Pe 4 noiembrie, executivul a modificat, printr-o hotărâre de guvern, organigrama Ministerului Justiţiei adăugând un post de subsecretar de stat pe lângă cei patru secretari de stat subordonaţi lui Predoiu. Hotărârea semnată de Tăriceanu şi contrasemnată de Predoiu a intrat în vigoare începând de luni, când a ajuns în Monitorul Oficial. Trei zile mai târziu, premierul a venit cu o altă decizie prin care îl numeşte în funcţia de subsecretar de stat pe Radu Ragea.

Economist de profesie, Ragea se numără printre foştii parteneri de afaceri ai actualului ministru, în firma de consultanţă P&R Forus Strategies SRL. Chiar dacă amândoi au renunţat la acţionariat cu puţin înainte ca Predoiu să depună jurământul la minister, firma a rămas în familie. Potrivit datelor afişate ieri în Registrul Comerţului, firma îi are drept acţionari, în prezent, pe Mihai Gheorghe Ragea şi pe Diana Florentina Predoiu, fiecare deţinând un pachet de 50%.