Prăjitura cu iaurt, deliciul răcoros al verii. Rețeta franțuzească a sedus planeta

Prăjitura cu iaurt, deliciul răcoros al verii. Rețeta franțuzească a sedus planeta

Francezii sunt maeștri ai gastronomiei fine. Una dintre rețetele cu care se mândresc este prăjitura cu iaurt, foarte ușor de preparat și cu o textură rafinată. Deliciul gustului este garantat.

O trăsătură specifică a dulciurilor din Franța este faptul că nu sunt foarte dulci, fiind deci prietenoase cu silueta.

Secretul rețetei: paharul de iaurt din teracotă

Rețeta franțuzească este ușor de făcut și are un ingredient secret care-i asigură gustul unic: iaurtul în pahar de teracotă de 125 de grame. Un astfel de desert ușor de făcut și cu o consistență fină este prăjitura cu iaurt, care are nevoie doar de 6 ingrediente și un bol. Francezii se laudă că învață rețeta din copilărie și o fac apoi tot restul vieții, fiind unul din preparatele preferate de marii patiseri din Hexagon.

Simplitatea rețetei are la bază o regulă simplă: la o parte de iaurt se pune o parte de ulei, două părți de zahăr și 3 părți de făină, plus 3 ouă și drojdie. Ca truc al bucătarilor francezi, paharul de teracotă se folosește la cântărirea tuturor ingredientelor.

În final prăjitura nu va avea o textură fragilă, ci va fi destul de compactă și cu o coajă fină.

Metoda simplă de preparare a prăjiturii cu iaurt

Iată cum se prepară: Se preîncălzește cuptorul la 175 C. Se presară unt și făină pe un blat cu dimensiuni de 22x11 cm. Se toarnă iaurtul din paharul de teratoră într-un bol. Se adaugă ouăle și se bat bine. Folosind paharul din teracotă pentru măsurare, se adaugă două pahare de zahăr. Se amestecă bine. Se adaugă 3 pahare de făină, praful de copt, apoi un pahar de ulei. Se amestecă până totul devine omogen.

Aluatul obținut se toarnă în tavă și se coace timp de 35-45 de minute, sau până când un cuțit cu care se înțeapă aluatul rămâne curat.

Într-o altă variantă a prăjiturii se recomandă adăugarea extractului de vanilie și a cojilor de lămâie, dar și a suculii de portocale, după preferință. Aluatul mai poate fi porționat și dat la cuptor în suporturi speciale de tip floare sau brioșe, potrivit BBC.

Ne puteți urmări și pe Google News