Prăjitura cu iaurt, deliciul răcoros al verii. Rețeta franțuzească a sedus planeta

Prăjitura cu iaurt, deliciul răcoros al verii. Rețeta franțuzească a sedus planeta

Francezii sunt maeștri ai gastronomiei fine. Una dintre rețetele cu care se mândresc este prăjitura cu iaurt, foarte ușor de preparat și cu o textură rafinată. Deliciul gustului este garantat.

O trăsătură specifică a dulciurilor din Franța este faptul că nu sunt foarte dulci, fiind deci prietenoase cu silueta.

Secretul rețetei: paharul de iaurt din teracotă

Rețeta franțuzească este ușor de făcut și are un ingredient secret care-i asigură gustul unic: iaurtul în pahar de teracotă de 125 de grame. Un astfel de desert ușor de făcut și cu o consistență fină este prăjitura cu iaurt, care are nevoie doar de 6 ingrediente și un bol. Francezii se laudă că învață rețeta din copilărie și o fac apoi tot restul vieții, fiind unul din preparatele preferate de marii patiseri din Hexagon.

Simplitatea rețetei are la bază o regulă simplă: la o parte de iaurt se pune o parte de ulei, două părți de zahăr și 3 părți de făină, plus 3 ouă și drojdie. Ca truc al bucătarilor francezi, paharul de teracotă se folosește la cântărirea tuturor ingredientelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

În final prăjitura nu va avea o textură fragilă, ci va fi destul de compactă și cu o coajă fină.

Metoda simplă de preparare a prăjiturii cu iaurt

Iată cum se prepară: Se preîncălzește cuptorul la 175 C. Se presară unt și făină pe un blat cu dimensiuni de 22x11 cm. Se toarnă iaurtul din paharul de teratoră într-un bol. Se adaugă ouăle și se bat bine. Folosind paharul din teracotă pentru măsurare, se adaugă două pahare de zahăr. Se amestecă bine. Se adaugă 3 pahare de făină, praful de copt, apoi un pahar de ulei. Se amestecă până totul devine omogen.

Aluatul obținut se toarnă în tavă și se coace timp de 35-45 de minute, sau până când un cuțit cu care se înțeapă aluatul rămâne curat.

Într-o altă variantă a prăjiturii se recomandă adăugarea extractului de vanilie și a cojilor de lămâie, dar și a suculii de portocale, după preferință. Aluatul mai poate fi porționat și dat la cuptor în suporturi speciale de tip floare sau brioșe, potrivit BBC.