CRONICĂ DE RESTAURANT: Praf şi ţânţari la preţuri mari

CRONICĂ DE RESTAURANT: Praf şi ţânţari la preţuri mari

Vara îmi plac terasele. Le caut, le descopăr şi nu o dată am avut surpriza de a le găsi de-a dreptul spectaculoase în zone care nu promiteau nimic. Şi viceversa este, însă, valabilă.

Un loc ce pare că îşi bate joc de natură, de potenţial şi de clienţi este terasa restaurantului Rustic Dines din Parcul Carol. Am fost atraşi de linişte - de pe terasă nu se auzea niciun acord, deci era un plus în condiţiile în care, la distanţă de 100 m, de pe o altă terasă erai agasat de radio cu volumul la maximum. Terasa Rustic Dines promitea multe la prima vedere, dar cel mai important erai sigur că găseşti aici  linişte şi un cadru boem - de pe alei vedeai mese răsfirate pe sub copaci, la umbră.

După primii paşi am constatat că mesele erau aşezate direct în praf, pe pământ, sub copaci din care cădea vegetaţie uscată direct pe mese şi pe scaune. Aşa am găsit şi noi o masă, plină de frunzuliţe, şi un ospătar care ne saluta din spate, urmărindu-ne cu meniul în mână. Am curăţat, ne-am aşezat, am comandat: o salată, care trebuia să fie ceva special cu roşii cherry şi gorgonzola, dar a ieşit aproape bulgărească cu roşii normale şi parmezan, cu puţin dressing, şi un Frappe, cam mic şi cam cald. Cam caldă şi salata. Asta poate pentru că timpul de onorare al comenzii de la bucătărie a fost cam mare, deşi nimeni în jur nu se înghesuia, iar salata s-a plictisit aşteptând.

Raportul servire/calitate/preţ nu mi se pare corect: terasa are un aer îngrijit doar în faţă, probabil s-a întins abuziv,  ţânţarii sunt cel puţin la fel de mulţi ca şi clienţii, mesele sunt old style - din lemn şi fier- şi neîngrijite, oliviera se plimbă de la o masă la alta, în funcţie de necesităţile clientului, porţiile sunt medii spre mici, iar preţurile mari spre foarte mari - 1 salata: 18 lei, 1 Frappe - 17 lei. Dacă experienţele tale au fost asemănătoare sau, dimpotrivă, bune, te rugăm să ni le trimiţi pe adresa de email: alina.dan@evz.ro

Ne puteți urmări și pe Google News