PP-DD rămâne fără grup la Senat. Inclusiv liderul de grup trece la UNPR

PP-DD rămâne fără grup la Senat. Inclusiv liderul de grup trece la UNPR

Trei senatori PP-DD, printre care chiar liderul grupului parlamentar, au demisionat din partid și vor activa pe viitor în UNPR. Ca urmare, grupul parlamentar al PP-DD din Senat se desființează, nemaiavând suficienți senatori.

Senatorul PP-DD Haralambie Vochiţoiu a declarat, pentru Agerpres, că de la 1 februarie va pleca din partid și nu va fi singurul. Acesta a precizat că a demisionat din PP-DD pentru a se alătura partidului condus de Gabriel Oprea, UNPR.

"Ce pot să spun este că majoritatea senatorilor PP-DD, dar nu toţi, au ales să demisioneze (pentru a se înscrie în UNPR - n.r.). Decizia a fost colectivă, ca să zic aşa", a spus Vochiţoiu.

Bujor și Purec, împreună cu Vochițoiu Alături de Vochițoiu, au mai plecat din PP-DD Dumitru-Marcel Bujor şi Ion-Simeon Purec, anunță un comunicat al (UNPR) citat de Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Domnul Victor Ponta, preşedintele Partidului Social Democrat şi co-preşedinte al Alianţei de Centru Stânga (ACS), a salutat decizia senatorilor de a se alătura UNPR, respectiv grupului social-democrat din Senat. UNPR numără, astfel, 13 senatori, iar grupul PSD din Senat are, începând de astăzi, 77 membri. Lista actualizată depusă de UNPR la Tribunalul Bucureşti, potrivit Art. 27 din Legea 14/2003, cuprinde peste 350.000 de membri", precizează sursa citată.

Senatorul Haralambie Vochiţoiu a fost ales în colegiul uninominal 1 din Circumscripţia electorală nr. 22 Hunedoara, Dumitru-Marcel Bujor - în colegiul uninominal 4 din Circumscripţia electorală nr. 04 Bacău, iar Ion-Simeon Purec - în colegiul uninominal 2 din Circumscripţia electorală nr.11 Caraş-Severin, toţi din partea PP-DD. În acest moment, PP-DD își pierde grupul parlamentar, pentru că nu mai are decât patru senatori.