Evenimentul Zilei > Social > Povestea sfâșietoare a cățelului căruia niște români i-au tăiat lăbuțele din față. Ce scriu jurnaliștii britanici
Povestea sfâșietoare a cățelului căruia niște români i-au tăiat lăbuțele din față. Ce scriu jurnaliștii britanici

Povestea sfâșietoare a cățelului căruia niște români i-au tăiat lăbuțele din față. Ce scriu jurnaliștii britanici

Povestea unui cățel din România i-a făcut pe britanici să se cutremure de oroare.

Bietul patruped  i-au fost tăiate pur și simplu tlabele din față de niște sălbatici  într-o localitate de lângă București.

Tally, despre care se crede că avea vreo opt luni când a fost mutilată, a fost găsită înlănțuită de o buturugă. Rănile ei au erau atât de grave, încât nu putea să se ridice. Din fericire, cineva a găsit-o și a reușit să o trimită în Marea Britanie cu ajutorul fundației Shar Pei Rescue Scotland.

„Ce s-a întâmplat cu bietul câine este oribil”

Această organizație caritabilă, care funcționează cu un buget modest și cu ajutorul voluntarilor, a salvat peste 600 de câini de când a fost fondată în 2012.
Pentru a o salva pe Tally, fondatoarea asociației, Gina McCallum, a abordat-o pe prietena ei Karen Harvey, din Ayr, South Ayrshire, pentru a vedea dacă familia ei ar fi interesată să adopte Tally.
Karen Harvey a fost de acord să ajute bietul animal. „Ceea ce s-a întâmplat cu ea este oribil. Tally este un câine atât de iubitor”.

Are nevoie de proteze ]n valoare de 10 000 de lire sterline

Tally, care este un metis de Shar Pei, a rămas mutilată pe viață, dar a învățat să se deplaseze în ciuda handicapului „Poate merge prin grădină, împingându-se în labele din spate. Poate chiar să sară pe canapea, dar face un mare efort și pune presiune pe coloana vertebrală și pe șolduri. Va ajunge să facă artrită”. Familia care o îngrijește speră să obțină niște proteze care costă aproximativ 10.000 de lire sterline, pentru a ușura presiunea asupra coloanei vertebrale și a șoldurilor.

Până când va reuși să strângă din donații banii necesari, familia intenționează să cumpere un set personalizat de roți de la Supervet Noel Fitzpatrick pentru a o ajuta pe Tally să se deplaseze.

„Veterinarul care a tratat-o a spus că nu a mai văzut în viața lui așa ceva”

„A durat aproximativ șase sau șapte luni până când a ajuns-o aici și a costat până acum aproximativ 2.000 de lire sterline.
Salvăm mulți câini din România, Ungaria, Bulgaria și Spania. Rasa Shar Pei nu mai este la modă. Mulți crescători aruncă acești câini în adăposturi unde sunt omorâți sau îi abandonează.
Este îngrozitor – veterinarul care a tratat-o a spus că nu a mai văzut în viața lui așa ceva. Oasele ei se infectaseră. Dar acum este cel mai fericit câine de pe planetă „, a declarat Gina McCallum, ccea are a contribuit la aducerea lui Tally în Scoția, scrie Daily Express.