După ce și-a revenit în mod miraculos, Bob Dawson s-a hotărât să-şi împărtășească necazul prin care a trecut încurajând oamenii să se vaccineze. Bob povestește: „Aveam 61 de ani, eram sănătos, nu am avut probleme niciodată și m-a lovit boala de am văzut moartea cu ochii”.

Bob Dawson lucra în Las Vegas, Nevada la începutul lunii decembrie, când a început să tușească. S-a gândit că ar fi cazul să meargă la spital pentru un test şi a fost confirmat: Dawson avea deja Covid-19.

„Doctorul mi-a spus că până în a zecea zi, fie vei fi mai bine, fie va fi cel mai rău”, a spus Dawson. „Ei bine, a avut dreptate: pe 18 decembrie m-am prăbușit”.

Dawson și-a pierdut cunoștința, ajungând în secția de terapie intensivă a spitalului

Când soția sa Laura a sosit în Nevada, medicii au pregătit-o pentru ce va urma. „I-au spus că, de fapt, voi muri”, a spus Dawson. „Că am doar 2% șanse să trăiesc.”

Mai mult, medicii i-au spus familiei că, dacă Dawson va reuși să-și revină, va avea cu siguranță leziuni cerebrale din cauza săptămânilor cu aport scăzut de oxigen. În februarie, familia a decis să-l trimită pe Dawson, încă pe patul de spital, cu un avion privat la un spital din Rocky Mount de unde era el.

Decizia au luat-o cu gândul de a fi aproape de casă, fie pentru recuperare, fie pentru înmormântarea sa. „Am spus atunci:„ Dragă Doamne, nu suport această durere. Să mă duci acasă, sunt gata să mor”.

Câteva săptămâni mai târziu, Dawson s-a trezit după ce a rămas inconștient mai mult de două luni

După aproape o lună de kinetoterapie, încă se foloseşte tubul cu oxigen și o listă întreagă de medicamente, pentru a-l ajuta să se refacă.

Următoarea provocare a lui Dawson a fost aceia de folosit lupta sa cu virusul pentru a motiva oamenii să-și facă vaccinul COVID, mergând chiar până la oprirea străinilor pe stradă pentru a-i întreba dacă au fost vaccinați.

Dawson recunoaște că doar credința l-a ajutat să revină la o nouă viată şi spune: Dacă reușesc să împiedic o persoană să treacă prin ceea ce am trecut, prin ce a trecut familia mea, ar fi o binecuvântare”, a spus Dawson, potrivit celor relatate de wral.com.