Evenimentul Zilei > Actualitate > Aşa ceva n-aţi mai pomenit: Porci prăjiţi pe jar în fața a cinci moschei în timpul Ramadanului
Aşa ceva n-aţi mai pomenit: Porci prăjiţi pe jar în fața a cinci moschei în timpul Ramadanului

Aşa ceva n-aţi mai pomenit: Porci prăjiţi pe jar în fața a cinci moschei în timpul Ramadanului

Mișcarea anti-islam Pegida intenționează să organizeze în fața a cinci moschei în timpul Ramadanului prăjirea porcilor pe jar. Acțiunea este planificată pentru moscheile din Arnhem, Gouda, Rotterdam, Utrecht și Haga, în seara postului.

Prima demonstrație va avea loc la Moscheea Ulu Camii din Utrecht, pe 4 iunie. Acțiunile similare vor avea loc la Moscheea Aya Sofia din Arnhem, pe 5 iunie, la Moscheea En-Nour din Gouda din 6 iunie, la Moscheea HDV Laleli din Rotterdam pe 7 iunie și la Moscheea As-Soennah din Haga, 8 iunie.

Grătarele vor începe în fiecare seară de la ora 20:30. "Oricine își aduce farfurii și tacâmuri, într-o bună atmosferă anti-islamică este binevenit", notează Défendons la France

Pentru moment, orașele în cauză nu au emis formal o autorizație, deoarece cerinţele sunt încă în studiu.

Reacţiile internauţilor  sunt pro şi conta

Je suis Patriote: În Franţa când se va întâmpla acelaşi lucru?

Yoann Cyd: Este o provocare, o lipsă totală de respect!  Nu există un pericol mai mare pentru a împinge la războaie civile. Nu uitați că în armatele noastre, musulmanii vă protejează în Sahel și în orașele noastre mari. De asemenea, voi sunteți cei care vă insultați, susținând astfel de "tachinări".

Martine Heuga: Idee superbă de a face același lucru și în Franța, voi lua farfuria mea să mănânc în fața lor fără probleme"

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.