Jandarmii de la Gruparea Mobilă împreună cu paznicii de vânătoare de pe fondul de vânătoare Cralovăţ, aparţinând Facultăţii de Silvicultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara au descins pentru prinderea braconierilor. În timpul pândei au observat că dintr-o maşină se luminează câmpul în căutarea vânatului. La fața locului au dat peste o maşină de teren cu farurile aprinse care lumina zona  și cu ajutorul unor proiectoare speciale și în care se aflau trei bărbați. Unul din ei era agentul Adrian Novăcescu de la postul de poliţie din Topolovăţu Mare, care venise la braconaj îmbrăcat în uniformă.
Unul din companionii agentului, Jiva Despot, era beat și avea arma încărcată cu glonț. În urma cercetărilor s-a stability că deși acesta era atestat ca vânător, nbu avea autorizație pentur partida nocturnă de pe câmpul de la Petrovaselo.
Cercetările au fost preluate de Polițiștii de la Serviciul Arme din cadrul IPJ Timiș, care au deschis un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. De asemenea, cei de la Inspecţia Internă din cadrul Poliţiei Timiş au început o anchetă administrativă împotriva agentului.