Pizza la dietă? Da, se poate! Rețeta cu cele mai puține calorii

Persoanele care vor să piardă kilograme se pot bucura din plin de acest delicios preparat. Secretul constă în alegerea unei variante dietetice care să conțină doar anumite ingrediente.

Pizza este unul dintre preparatele savurate cu mare plăcere atât de adulți, cât și de cei mici. Cu toate că rețeta originală are doar câteva ingrediente, de-a lungul anilor, aceasta a fost adaptată. Numeroase persoane se feresc să o consume, mai ales din cauza aportului caloric mare pe care îl are. Există însă și câteva variante dietetice ale acestui preparat.

Pizza care nu îngrașă

Rețeta dietetică are la bază aproape aceleași ingrediente precum cea clasică. Secretul constă în înlocuirea blatului pufos, cu unul mai subțire.  Pizza care nu îngrașă se poate pregătit cu lipie din comerț. De asemenea, acestea pot fi coapte și în casă.

Topping-urile pentru varianta dietetică nu exclud brânzeturile sau șunca. Este recomandat însă să alegi variante slabe ale acestora. Brânza mozzarella light sau prosciutto sunt două ingrediente pe care le poți așeza peste blatul subțire de pizza.

De altfel, în funcție de preferințe, poți adăuga și alte ingrediente precum porumbul, ardeiul gras, măsline, ciuperci sau chiar ou. Poți obține o fuziune de gusturi, adăugând condimente din bucătăria mexicană.

Modul de preparare

Pentru a pregăti pizza dietetică acasă ai nevoie de următoarele ingrediente:

-o lipie;

-mozarella/brânză slabă;

-trei felii de șuncă;

-ardei gras;

-porumb;

-condimentele preferate.

Peste lipia de tortilla, adaugă mozzarella și șunca. De asemenea, așează porumbul și ardeiul gras. Peste ingrediente se presară condimente preferate. Se poate omite acest pas. Lipia pentru pizza se așează în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 5 minute.

Sursa foto: Dreamstime.com

Pizza cu ou poșat

O variantă care poate constitui un mic dejun echilibrat are la bază același blat subțire, cu ingrediente diferite. Se fierbe un ou pentru 3 minute în apă cu oțet, astfel încât gălbenușul să rămână moale.

Peste lipie se adaugă cașcaval ras și se așează într-o tigaie antiaderentă. După ce s-a topit cașcavalul, iar lipia s-a rumenit ușor, peste pizza se așează oul poșat.  Astfel, deliciosul preparat este gata de servire. Se poate adăuga rucola.