Salmonella este cauza celor mai răspândite toxiinfecții alimentare, contaminând omul prin ingestia de mâncare sau de apă infectată.
Rupă ce joi seara au chefuit la o pizzeria din cartierul Cotu Mic, 23 de lugojeni au ajuns la spital cu febră, greață și diaree vineri și sâmbătă, iar 11 au rămas internați, opt la Timișoara, respectiv trei la Lugoj. Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara au început imediat tratamentul cu antibiotice în cazul pacienților, însă abia azi au putut declara cauza bolii, după ce au ieșit rezultatele de laborator. ”Pacienții s-a dovedit că erau infectați cu Salmonella. Ei au rămas în continuare internați, starea lor având o evoluție bună. În cazul acesta tratamentul durează cinci zile”, a declarant dr. Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.
Sursa salmonellei rămâne sosul de usturoi cu maioneză pe care l-au consumat lugojenii și  care ar fi fost păstrat necorespunzător.