Pionii Kremlinului, din Republica Moldova, se sfâșie între ei. Suspiciuni între oamenii-cheie

Pionii Kremlinului, din Republica Moldova, se sfâșie între ei. Suspiciuni între oamenii-cheie

În Republica Moldova, între rusofilii care iau lumină de la Moscova nu e totul doar lapte și miere. Opoziția încearcă să găsească un lider care să o concureze pe Maia Sandu la alegerile prezidențiale. Iar Igor Dodon ar vrea să intre în joc. Dar, din câte se pare el nu ar mai fi pe placul Kremlinului.

Azi, 14 iunie, el și-a amintit de un eveniment petrecut în urmă cu fix cinci ani. Atunci când a fost surprins alături de controversatul Vladimir Plahotniuc. În momentul când oligarhul îi întindea celebrul „kuliok” în care ar fi fost salarii pentru partid.

Oamenii Kremlinului din Republica Moldova nu mai au încredere unul în celălalt

Dodon se teme, acum, că va fi compromis din nou, cu apariția unor noi imagini. „Plahotniuc a cedat voinței poporului și a fugit. A fugit cu camarazii săi, nu le dau numele, pentru că voi știți cine a fugit cu el. Acum 5 ani, eu am luat o decizie curajoasă, pentru care plătesc și acum. Acum toate dosarele penale, presiuni asupra familiei sunt organizate de Plahotniuc și de oamenii săi din Procuratură. Noi am avut de plătit și suferit în urma acelei decizii de acum cinci ani. Și acum sufăr, dar nu regret decizia luată cu cinci ani în urmă. Vă spun că noi suferim”, a spus Igor Dodon, vineri.

Dodon și Plahotniuc

Ne puteți urmări și pe Google News

El și-a exprimat indignarea pentru că fostul spicher al Parlamentului, Andrian Candu, a dat ieri depoziții împotriva sa în dosarul „kuliok”.

„Ieri (n.r. - joi - 13 iunie), în judecată a venit Andrian Candu, finul lui Plahotniuc, care nu are dosare penale. A venit în calitate de martor din partea Procuraturii împotriva mea. Toți liderii Partidului Democrat sunt acum martori din partea Procuraturii. Cei fugiți din țară sunt buni pentru Maia Sandu. Dar vom trece și peste aceasta. Pe parcursul ultimilor cinci ani, dar mai ales ultimilor doi ani, am fost supus unor presiuni fără precedent. Mi-au fost deschide 12-13 dosare penale, dar și colegilor”, a mai precizat Dodon, conform ziarulnational.md.