Evenimentul Zilei > Actualitate > Pianistul Codrin Constantin Nicoară riscă să-și trăiască restul vieții după gratii. Și-ar fi lăsat soția să moară
Pianistul Codrin Constantin Nicoară riscă să-și trăiască restul vieții după gratii. Și-ar fi lăsat soția să moară

Pianistul Codrin Constantin Nicoară riscă să-și trăiască restul vieții după gratii. Și-ar fi lăsat soția să moară

Pianistul Codrin Constantin Nicoară riscă să-și trăiască restul vieții după gratii, după ce magistrații au dispus trimiterea în judecată a acestuia în ceea ce privește moartea fostei sale soții, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară.

Magistrații Judecătoriei Iași au decis începerea judecării pianistului Codrin Constantin Nicoară, în cazul morții artistei ieșene care îi era soție, Maria Macsim Nicoară. Oamenii legii au decis să nu îl excludă din anchetă pe partenerul de viață al mezzosopranei, după ce au ieșit la iveală detalii cutremurătoare despre relația dintre cei doi soți.

Relatările apropiaților fostului cuplu arată că cei doi soți se certau des, iar bărbatul avea atitudini agresive. Urmele pe care victima le-a prezentat pe corp, la momentul investigării sale de către oamenii legii, i-a determinat pe anchetatori să ia în calcul și o tentativă de omor. Astfel, procurorii au demarat o anchetă care l-a privit și pe Codrin Constantin Nicoară și au decis să înainteze în caz cu deschiderea unui dosar penal.

Judecat pentru moartea fostei mezzosopranei

Inculpatul a fost trimis în judecată. În cazul de față a fost întocmit, inițial, un dosar penal pentru tentativă de omor, însă acesta a fost clasat, potrivit Mihaelei Apostol, prim-procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Ulterior, „s-a dispus extinderea urmăririi penale sub acuzația de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Recent a fost finalizat rechizitoriul și a fost trimis la instanță”, conform prim-procurorului.

Magistrații de la Judecătoria Iași au decis, pe seama informațiilor din cadrul anchetelor demarate, concretizarea unui dosar penal în ceea ce-l privește pe Codrin Constantin Nicoară. Bărbatul riscă să-și trăiască viitorul după gratii.

„Instanța constata legalitatea rechizitoriului emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Constată legalitatea sesizării instanței, a administrării probelor și a efectuării actelor de către organul de urmărire penală. Dispune începerea judecății în cauză privindu-l pe inculpatul Codrin Constantin Nicoară pentru comiterea infracțiunii de lăsare fără ajutor a unei persoane aflată în dificultate”, au precizat judecătorii ieșeni, conform bzi.ro.

Decizia magistraților nu este, însă definitivă și poate fi, astfel, contestată.

Maria Nicoară, amenințată cu bătaia. „Îți zdrobesc creierii”

Maria Macsim Nicoară s-a stins, anul trecut, după ce ar fi fost răpusă de o embolie pulmonară. Familia şi apropiaţii ştiau că starea ei de sănătate era din ce în ce mai precară. Mezzosoprana a fost imobilizată la pat după ce ar fi căzut pe scările din locuința în care locuia împreună cu soţul ei, Codrin Nicoară.

„Mi-a dat de înțeles că soțul o înșela. Ea știa. După așa zisul accident, au apărut detalii și mai concrete despre faptul că a știut cine este exact femeia cu care o înșela. Ea a spus că va lua măsuri în privința acelei terțe persoane, amantei. Ar fi fost amenințată că „Dacă da curs amenințărilor tale legate de această amantă, atunci eu voi lua anumite măsuri”, a declarat una dintre persoanele care erau apropiate artistei.

Sora Mariei Macsim Nicoară a confirmat că mezzosoprana se plângea des că soțul ei era violent. Bărbatul îi vorbea urât și recurgea inclusiv la amenințări, fondate pe seama unei relații extraconjugale pe care acesta o avea.

„Cunosc cel puțin două astfel de episoade. Era forțată de soțul ei să părăsească casa. Îi spunea că nu are nici o șansă la acea casă, că fratele lui e avocat și că va avea grijă să nu obțină nimic. A doua amenințare a fost, de fapt a bruscat-o, a izbit-o de perete, i-a spus „Îți zdrobesc creierii dacă te atingi de ea”, a povestit Elena, sora Mariei Macsim Nicoară, la un post de televiziune.