Mituri demontate despre peștele congelat. La ce trebuie să fim, de fapt, atenți

Mituri demontate despre peștele congelat. La ce trebuie să fim, de fapt, atențiPeşte. Sursa foto: Pixabay

Peștele congelat este un aliment de bază pentru mulţi dintre noi. În schimb, alţii refuză să-l cumpere deoarece sunt îngrijorați de faptul că n-ar avea aceleași proprietăți ca peștele proaspăt.

Peștele congelat este la fel de bun ca cel proaspăt. Iar în acest articol veţi afla că multe mituri despre peștele congelat nu sunt reale. Aşa cum se ştie deja, peștele este un aliment recomandat în dieta zilnică. Nu contează cum este gătit, având în vedere faptul că e bogat în vitamine, minerale și e și sărac în calorii.

Mituri demontate despre peștele congelat. Este mai puțin sănătos decât peștele proaspăt?

Mulți oameni sunt îngrijorați de faptul că peștele își pierde beneficiile pentru sănătate atunci când este congelat. Dar are, de fapt, aceeași valoare nutritivă ca și peștele proaspăt.

Nimic din valoarea nutritivă nu se pierde atunci când peștele este congelat. Indiferent dacă peștele este proaspăt sau congelat, veți primi aceeași cantitate de nutrienți esențiali. Mai exact: acizii grași omega-3 și proteinele slabe.

Alimente, Masă, Epicurian, Cină, Peşte

Peștele congelat, la fel de bun ca cel proaspăt. Sursa foto. Pixabay

Peștele proaspăt este de mai bună calitate decât cel congelat

Unii oameni cred că peștele proaspăt este de calitate superioară peștelui congelat. De fapt, în zilele noastre majoritatea peștilor sunt de fapt înghețați într-o unitate de congelare rapidă în timp ce sunt încă pe mare. Acest lucru se întâmplă la doar câteva minute după ce sunt prinși.

Fiind păstrat la rece, conținutul și nutrienții săi rămân intacţi. E important însă ca peștele să nu fie consumat după data de expirare. Astfel, este bine să știm cât îl putem ține la congelator. Pentru a vă asigura luaţi cel mai bun peşte congelat, faceți cumpărături de la magazinele specializate.

Brânză, Branza Prajita, Karelia Plăcintă

Sursa foto. Pixabay

Mituri. Își pierde aroma și textura dacă e congelat?

Când mănânci fructe de mare, vrei cea mai bună aromă și textură posibile. Din fericire, dacă decongelați corect peștele, textura și aroma peștelui vor fi la fel de bune ca și cum ar fi proaspăt. Pentru o calitate maximă, asigurați-vă că peștele congelat pe care îl cumpărați nu prezintă cristale de gheață, pete sau decolorări.

În cazul în care am cumpărat în schimb un pește proaspăt, dar vrem să îl congelăm și aici există niște reguli clare. Peștele nu trebuie congelat la câteva zile după ce a fost capturat, pentru că devine toxic. Astfel, este bine să ne mișcăm repede.

Peşte, Pește Prăjit, La Grătar, Alimente

La fel de bun ca cel proaspăt. Sursa foto. Pixabay

Cumpărarea de pește congelat este iresponsabilă?

Unii oameni cred că este o alegere iresponsabilă, dar poate fi de fapt mai responsabilă decât peștele proaspăt. Peștii care sunt înghețați sunt adesea prinși când sunt în sezon, ceea ce înseamnă că populațiile de pești nu sunt epuizate atunci când sunt deja scăzute. Peștele crescut în mod responsabil, cum ar fi Tilapia din Mexic, Indonezia și Honduras, este o alegere excelentă congelată sau proaspătă pe tot parcursul anului.

Acum că știi că este la fel de sănătos, calitativ și gustos ca și peștele proaspăt, te poți bucura de acest aliment. Specialiștii spun că acesta își păstrează toți nutrienții chiar dacă este păstrat la temperaturi extrem de scăzute. Astfel, e chiar mai sănătos decât cel proaspăt.

Adevărul despre pește: care e mai bun, peștele congelat sau proaspăt?

Sursa foto: Pixabay

Cum să dezgheți corect peștele

În cazul în care am cumpărat în schimb un pește proaspăt, dar vrem să îl congelăm și aici există niște reguli clare. Peștele nu trebuie congelat la câteva zile după ce a fost capturat, pentru că devine toxic. Astfel, este bine să ne mișcăm repede.

Acum că am aflat cât de sănătos e peștele congelat, e bine să știm și cum să îl preparăm. În primul rând nu trebuie să te grăbești. Peștele trebuie să fie decongelat corect, încet. Indicat ar fi să îl lăsăm într-un bol în frigider timp de câteva ore.