Un  pervers de 49 de ani s-a folosit de Facebook pentru a crea o pagină falsă, în numele unei femei, pentru a se răzbuna pe ea. Din datele furnizate de anchetatori reiese că timișoreanul a creat fals, la care a adăugat un prenume. Pe contul fals, ne-au dezvăluit anchetatorii, bărbatul a postat mai multe imagini cu fotografii trucate. Adică lua capul femeii de pe contul real și îl atașa unui trup gol sau în lenjerie intimă, în așa fel încât părea că victima își arată sânii sau zona pubiană.

După ce femeia a aflat de la prieteni ce se întâmplă, a sesizat ofițerii de la criminalitate organizată ai Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Timiș. Drept urmare, joi, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate    Timișoara și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința bărbatului.

Poliția Română transmite că anchetatorii au ridicat un laptop, un dispozitiv HDD, 3 telefoane mobile și un memory stick USB.

Din cercetări, a reieșit că timișoreanul a folosit datele de stare civilă şi fotografiile unei femei, pentru a crea un cont fals pe o rețea de socializare, în scopul de a-i aduce prejudicii de imagine, cu repercursiuni asupra locului de muncă al acesteia.

Pe contul a postat fotografii copiate de pe contul real al victimei, astfel modificate, încât aceasta să apară în ipostaze indecente, cu caracter de nuditate.     

Cel în cauză a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate în cauză, pentru documentarea întregii activități infracționale, sub aspectul comiterii infracțiunilor de modificare de date informatice și fals informatic.